Start-up Dataroots krijgt twee AI-breinen in handen

Het jonge bedrijf uit Leuven, een data-specialist, heeft twee AI-experten gerekruteerd: Wouter Baetens (ex-Cronos Group) en Kevin Missoorten (ex-Deloitte België). De opdracht van de nieuwe strategen: de klanten helpen om hun groei te verhogen en nieuwe markten te ontginnen.

post-image-3

Wouter Baetens (ex-Cronos Group) en Kevin Missoorten (ex-Deloitte België) treden in dienst bij het Vlaamse bedrijf Dataroots (specialist in "smart data") als respectievelijk AI-strateeg en verantwoordelijke voor de strategie op het gebied van data en AI.

De aanwerving van deze doorwinterde AI-strategen moet het bedrijf toelaten om haar sterke groei verder te zetten en nieuwe markten te veroveren.

De start-up uit Leuven, opgericht in 2017, zag in vier jaar tijd het aantal medewerkers van 8 naar 80 mensen stijgen.

Het bedrijf zegt over deze duizelingwekkende groei: "Begin verleden jaar telde Dataroots 40 werknemers. Op het einde van het jaar was dat aantal gestegen tot 80. Wouter Baetens is een van deze rekruten. Hij kwam bij Dataroots na een periode van meer dan vier jaar als managing partner van Arinti, de eigen AI-start-up van Wouter onder de vleugels van de Cronos-groep."

Bij het jonge bedrijf wordt het zijn voornaamste opdracht om te zorgen voor de expansie van drie nieuwe business units: "AI & Machine Learning", "Data & Cloud Engineering" en "Data Strategy".

Kevin Missoorten van zijn kant heeft een carrière van 10 jaar bij Deloitte België achter de rug, waar hij als verantwoordelijke van de afdeling "Datastrategie" meewerkte aan de uitwerking van de nieuwe structuur.

"Met onze nieuwe structuur zullen wij onze groei kunnen verderzetten en nieuwe markten veroveren. Dankzij de twee nieuwe rekruten is Dataroots ervan verzekerd dat het een nog sterkere positie kan innemen als strategische kennispartner voor AI in België", aldus Jonas Tundo, oprichter en CEO van Dataroots.

Back to top button
Close
Close