De technologie ten dienste van "een betere wereld"

Hoe zal onze samenleving er over 30 jaar uitzien? Brice Le Blévennec, CVO van Emakina, schetst verschillende concrete scenario`s voor de wereld van morgen, in een boek dat "het eerste toegepaste sciencefiction werk" wil zijn. Een bron van inspiratie voor de creatievelingen en voor al wie in het digitale ecosysteem werkt.

post-image-3

Artificiële intelligentie die in onze supermarkten ingebouwd is, professoren als hologram op school, genetische modificatie van het vee, vakantie in de ruimte, onder water leven, … Hoe zullen onze samenlevingen eruitzien over 30 jaar?

Door de verwachtingen en behoeften van de gebruikers te correleren met de trends en meest geavanceerde projecten waaraan ingenieurs, ontwikkelaars en andere designers vandaag al werken, schetst Brice Le Blévennec, CVO van het digitale agentschap Emakina, een futuristisch beeld van wat ons leven zou kunnen zijn in 2050.

"Voor de 20e verjaardag van Emakina heb ik een boek bedacht dat een positieve visie geeft van de technologische vooruitgang, om zo een betere wereld voor de volgende 30 jaar voor te stellen. Tal van internationale experten bij het agentschap hebben een tiental scenario`s voor digitale ervaringen bedacht, die op een schaal van waarschijnlijkheid staan die gaat van de meest waarschijnlijke situaties, gebaseerd op al bestaande technologieën, tot meer hypothetische projecties, die nog altijd even waarschijnlijk zijn", legt Brice Le Blévennec uit. 

Dit boek (uitgegeven in het Frans en Engels) is dus geen futuristische voorspelling, maar eerder een sprong vooruit in de tijd, geïllustreerd met concrete toekomstige situaties en ervaringen op erg uiteenlopende domeinen, zoals artificiële creativiteit, voeding, virtuele productie, augmented human, robotica, cybersecurity, het onderwijs van morgen, of geconnecteerde gezondheidszorgen.

"Het boek geeft bewust een positief beeld van de technologiewereld van morgen, waarin de mens historisch ongeziene mogelijkheden zal hebben om veel problemen van vandaag op te lossen. Ik hoop dat het ook inspiratie geeft aan iedereen die in het digitale ecosysteem werkt", besluit de auteur van het boek. 

"Visions of a better world: A future between science and fiction" Éditions Racine.

Back to top button
Close
Close