Hoe contactloos betalen de groei van de e-commerce aandrijft

In 2025 zullen de uitgaven via digitale portemonnees wereldwijd meer dan 10.000 miljard dollar bedragen, omwille van de stijging van de elektronische handel en de uitgaven via contactloos betalen. Een spectaculaire groei van 83% die zijn oorzaak vindt bij de grotere inburgering van digitale betalingen tijdens de pandemie. Een woordje uitleg.

post-image-3

Uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd door Juniper Research, blijkt dat de totale uitgaven via digitale portemonnees in 2025 de kaap van 10.000 miljard dollar zullen overschrijden, tegenover 5.500 miljard dollar in 2020.

Deze spectaculaire groei van de uitgaven met 83% zal aangedreven worden door de grotere inburgering van digitaal betalen tijdens de pandemie. En daarbij dienen de digitale portemonnees, waarin de betaalinformatie bewaard wordt en die toegankelijke zijn via één applicatie, als platform voor verdere groei.

Nog volgens het rapport zijn digitale wallets nu in staat om contactloos en op afstand te betalen. Daarom voorspellen de onderzoekers van de studie dat in 2025 contactloze betalingen en e-commerce 50% van de totale portemonnee-uitgaven zullen uitmaken, tegen iets minder dan 36% in 2020.

Tegelijkertijd geeft de studie "Digital Wallets: Key Opportunities, Vendor Analysis and Market Forecasts 2021-2025" aan dat deze snelle groei de handelaarss voor moeilijke beslissingen over  het aanvaarden ervan heeft geplaatst.

Het rapport noemt immers de kosten om meerdere wallets te integreren een grote uitdaging voor de handelaars. Het is voor hen met andere worden zeer belangrijk dat zij de juiste wallets kiezen om zich op te focussen.

"Handelaren moeten hun betalingsstrategieën baseren op het aanvaarden van wallets om een digitaal georiënteerde markt te ondersteunen, maar ze moeten ook oordelen op welke portefeuilles ze zich willen richten, anders krijgen ze te maken met hogere kosten en beperkte voordelen", aldus Alexandria Sadler, medeauteur van het rapport.

Het rapport voorspelt daarom dat het aanvaarden van "contactloos betalen" zal toenemen, met meer dan 34% van de mobiele telefoons die contactloos betalen in 2025, tegen 11% in 2020.

Deze groei betekent ook dat de integratie van contactloze portemonnees in betalingsprocessen essentieel zal zijn om aan de nieuwe verwachtingen van de gebruikers te voldoen.

Back to top button
Close
Close