Uber verkoopt zijn afdeling zelfrijdende wagens aan start-up Aurora

Uber heeft beslist om na zware problemen zijn project voor zelfrijdende wagens stop te zetten.

post-image-3

In een persbericht van 7 december 2020 bevestigt het bedrijf de verkoop van zijn afdeling autonome voertuigen aan de start-up Aurora.

Uber stoot zijn afdeling ATG af en neemt aandelen in Aurora
Uber heeft jarenlang honderden miljoenen dollar gestoken in zijn project voor zelfrijdende wagens, dat het bedrijf rendabel moest maken. Door verschillende crisissen is de afdeling Advanced Technologies Group (ATG) uiteindelijk enkel een enorme financiële put geworden waarvan het bedrijf uit California zich nu ontdaan heeft. Aurora, de start-up die de ATG-afdeling overneemt, is dé referentie in deze sector en het geniet van de steun van Amazon en Hyundai.

De voorwaarden van het akkoord tussen de twee bedrijven zijn vertrouwelijk, maar het is geweten dat Uber 26%van de aandelen van de start-up in handen zal krijgen, wat deze transactie een waarde geeft van 400 miljoen dollar. Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, zal toetreden tot de beheerraad van Aurora.

Volgens Chris Urmson, medeoprichter en CEO van de start-up, opent deze bilaterale transactie nieuwe, belangrijke opportuniteiten voor verdere ontwikkeling. In een persbericht bevestigt hij dat "Aurora nu een ongelooflijk sterk team en technologie in handen krijgt, duidelijke toegang tot verschillende markten en middelen om zijn strategie ten uitvoer te brengen".

Een woordvoerder van Aurora bevestigde dat er aan alle werknemers van ATG nieuwe banen aangeboden zouden worden, dat wil zeggen aan in totaal 1.200 mensen. Als Aurora erin slaagt om zijn belofte te houden, dan zou de start-up zijn personeelsbestand verdrievoudigen en een valorisatie bereiken van 10 miljard dollar.
 

Back to top button
Close
Close