Digital Wallonia trouw op post op de beurs Digital First

Ook dit jaar kan Digital First rekenen op de aanwezigheid van Digital Wallonia op Tour & Taxis. De gelegenheid bij uitstek voor het virtuele en fysieke platform om de vele initiatieven die het de laatste maanden genomen heeft, in de schijnwerpers te zetten.

post-image-3

Digital Wallonia is een project dat kadert in de wens van de Waalse overheid om van Wallonië een referentie te maken in de digitale sector en de digitale intensiteit van de regio beduidend te verhogen ten voordele van zijn economie. Het platform fungeert dus als een plaats van convergentie en ondersteuning van digitale spelers in Wallonië en het werkt aan de ontplooiing, duurzaamheid en netwerking van verschillende initiatieven.

Tot de projecten die door Digital Wallonia ondersteund worden behoren: "Smart Farming", een platform voor de ondersteuning en coördinatie van initiatieven en partnerschappen, gericht op de digitale transformatie van de landbouwsector; "DigitalWallonia4.ai", een project dat de adoptie van artificiële intelligentie in Wallonië wil versnellen; en tal van diverse research en digitale innovatie evenals speciale ondersteuning voor start-ups.

De Digital Wallonia dynamiek werd in 2015 opgericht en werd verlengd tot 2024 omwille van zijn strategische impact op de digitale sector in Wallonië. Nieuwe technologische, economische en maatschappelijke uitdagingen die voortvloeien uit het werk van de Digital Wallonia Champions 2018 zomeruniversiteit zijn er ook in opgenomen.

Als sponsor van de Digital First beurs zal het Digital Wallonia-platform opnieuw aanwezig zijn op de jaarlijkse Belgische bijeenkomst van de digitale sector, en het is van plan er zijn verschillende acties voor te stellen. Ontdek alle sprekers en exposanten op editie 2020 van de beurs op https://www.digitalfirst.be

 

Back to top button
Close
Close