Luna: de nieuwe cloud gaming dienst van Amazon

Amazon heeft op 24 september de lancering aangekondigd van zijn nieuwe cloud gaming dienst, Luna genaamd. De multinational biedt hiermee een brede waaier games aan een betaalbare prijs aan en positioneert zich tegenover de concurrentie.

post-image-3

Dat Luna, de nieuw cloud gaming denst van Amazon, er gekomen is, is niet echt een verrassing. De aankondiging van de lancering is op gejuich onthaald bij de gamers community, en iets minder bij de concurrenten Google Stadia en Xcloud van Microsoft.

Amazon biedt hiermee een structuur aan die bestaat uit Windows gebaseerde servers, versterkt met Intel- en Nvidia-onderdelen. Dat heeft het voordeel dat ontwikkelaars kunnen genieten van een gekende en polyvalente omgeving. Deze architectuur is erg verschillend van wat Google biedt, dat gebaseerd is op een Linux/AMD structuur. Vanaf de lancering stelt Luna een cataloog van 100 games ter beschikking, waaronder Panzer Dragoon, Resident Evel 7, Control, The Surge 2 en GRID.

De nieuwe dienst van Amazon is beschikbaar voor alle geïnteresseerden aan de prijs van 5,99 dollar per maand, een aanbod waaraan u nog een waaier extra games kan toevoegen. Ter vergelijking: het abonnement van Google Stadia kost 9,99 euro  en het biedt een minder volledige cataloog, naast de mogelijkheid om games per stuk te kopen.

De multinational heeft erop gelet dat zijn nieuwe dienst geen enkele speler overslaat, door hem compatibel te maken met een groot aantal toestellen zoals smartphones, tablets, PC en Fire TV. Luna zal vanaf oktober in de Verenigde Staten beschikbaar zijn in early access. De Belgische gamers moeten nog wat geduld hebben vooraleer zij van deze dienst gebruik kunnen maken.

Back to top button
Close
Close