ByteDance heeft bij China een aanvraag ingediend voor een exportvergunning voor technologie

ByteDance heef aan Beijing een toelating gevraagd om technologie te exporteren, nu het Chinese bedrijf zich opmaakt om een akkoord af te sluiten met Oracle en Walmart. Het hoopt hiermee dat de Verenigde Staten hun voornemen om de TikTok app te verbieden omwille van veiligheidsredenen, niet zullen uitvoeren.

post-image-3

In een persbericht dat donderdag online gepubliceerd werd, heeft het Chinese bedrijf, dat in Beijing gevestigd is, gezegd dat het een aanvraag heeft ingediend bij het stedelijke handelskantoor van de Chinese hoofdstad, en dat het een beslissing verwacht. Het bericht vermeldt niets over de lopende activiteiten in de Verenigde Staten.

Deze actie komt er ongeveer een maand nadat China voor het eerst in 12 jaar tijd de lijst met technologieën herzien heeft die onderworpen zijn aan verboden of beperkingen bij een overdracht naar het buitenland. Volgens de experts laten de aangebrachte wijzigingen de Chinese overheid toe om inspraak te hebben over elk akkoord met betrekking tot TikTok.

ByteDance had al verklaard dat het akkoord dat onderhandeld was voor de activiteiten voor de video-app in de Verenigde Staten, door Beijing en Washington gevalideerd zou moeten worden.

De officiële Chinese pers hekelt de "pesterijen" van Washington en verklaart dat er geen enkele reden was waarom Beijing het akkoord tussen ByteDance enerzijds en Oracle en Walmart anderzijds zou goedkeuren.

Back to top button
Close
Close