Streamz: "Vlaamse Netflix" binnenkort beschikbaar

DPG Media en Telenet lanceren een nieuw streaming platform met de naam Streamz, dat op 14 september van start gaat. Dit project, waarnaar reikhalzend uitgekeken wordt, krijgt nu al de naam "de Vlaamse Netflix" mee.

post-image-3

In het zuiden van het land bleef het onopgemerkt, maar in Vlaanderen wordt erg uitgekeken naar Streamz, dat erop rekent een plaats op de markt te veroveren. Het Vlaamse platform lijkt erg op dat van gigant Netflix, en zal een breed aanbod aan populaire films, feuilletons en documentaires brengen, evenals een breed scala aan langverwachte nieuwigheden.

Focus op plaatselijke content
Maar Streamz heeft nog andere pijlen op zijn boog. Om zich van de concurrentie te onderscheiden zet het Vlaamse platform in op plaatselijke content, zoals "De Bende van Jan de Licht", en "Black Out", twee langverwachte Vlaamse producties.

Streamz beschikt ook over de productiemiddelen van de moederbedrijven en een akkoord met de VRT, en het staat open voor andere samenwerkingen. Het is de ambitie van het platform om uit te groeien tot een opportuniteit om de Vlaamse krachten te verenigen tegenover de concurrentie van internationale media, en het beste wat Vlaanderen maken kan, aan te bieden.

Ambitie voor een schaalbaar aanbod
Het aanbod van het platform bestaat uit een basisabonnement van €11,95 per maand, waarmee u vijf profielen kan aanmaken en tegelijkertijd op vier schermen kan kijken. De gebruikers zullen toegang krijgen tot een bijkomende cataloog wanneer zij kiezen voor het abonnement van €19,95 per maand.

Bij de lancering zal het Vlaamse platform geen Franse versie vertonen. Toch sluit Peter Vindevogel, CEO van Streamz, niet uit dat het aanbod later nog evolueert.

 

Back to top button
Close
Close