Het gevecht tussen Trump en Twitter gaat verder

Donald Trump heeft vrijdag opnieuw scherpe kritiek geuit op Twitter, door het sociale netwerk, dat een boodschap van de Amerikaanse president enkele uren tevoren verborgen had, ervan te beschuldigen om het gemunt te hebben op de republikeinen en conservatieven en niets te doen tegen de democraten en China.

post-image-3

Donald Trump, die donderdag een presidentieel decreet tekende om de activiteiten van de uitbaters van sociale netwerken te reglementeren, heeft aan het Congres gevraagd om een wetsartikel in te trekken, de zogenaamde Sectie 230, die internetsites beschermt tegen gerechtelijke vervolging voor het verspreiden van bepaalde content.

"Twitter heeft niets gedaan tegen alle leugens en alle propaganda die door China of de Democratische Partij van radicaal links verspreid worden. Het mikt op de republikeinen, de conservatieven en de president van de Verenigde Staten. Sectie 230 zou door het Congres ingetrokken moeten worden. In afwachting daarvan zal het gereglementeerd worden", zo schreef de Amerikaanse president, nota bene op Twitter.

Het sociale netwerk had enkele uren tevoren een boodschap van Donald Trump gemaskeerd, waarin hij over de rellen in Minneapolis schreef dat "wanneer het plunderen begint, het schieten begint". Wie de boodschap, waarop niet rechtstreeks geantwoord kan worden, toch wil lezen, moet eerst klikken op een waarschuwing die zegt dat de boodschap in strijd is met "de regels van Twitter met betrekking tot het verheerlijken van geweld".

Back to top button
Close
Close