Apple zal deze week een aantal winkels heropenen

Apple kondigde zondag aan dat het deze week meer dan 25 van zijn winkels in de Verenigde Staten zal heropenen; het zet daarmee het proces voor het wereldwijd hernemen van de verkoopactiviteiten verder, na de gedwongen sluiting ervan als gevolg van de gezondheidscrisis met het coronavirus.

post-image-3

Geconfronteerd met de pandemie heeft het bedrijf met de appel in maart al zijn winkels gesloten, buiten die op het Chinese vasteland waar een dergelijke maatregel al in januari genomen was, en de Chinese winkels in maart geleidelijk aan heropend werden.

"Wij willen de winkels heropenen wanneer wij er zeker van zijn dat de omgeving veilig is", aldus Deirdre O`Brien, hoofd detailverkoop in een nota op de site van Apple. Social distancing-maatregelen zullen verplicht zijn in de winkels en het aantal klanten zal beperkt zijn, voegt zij eraan toe, en zij stipt ook aan dat in sommige gevallen enkel dienstverlening gegeven wordt aan de ingang van de winkel.

Verleden week hebben vijf Amerikaanse winkels als eerste hun deuren terug geopend. Apple beschikt over 510 winkels  wereldwijd, waarvan 271 in de Verenigde Staten.

Back to top button
Close
Close