De start-up GiveActions mobiliseert voor de WHO

GiveActions, een startend bedrijf dat op de Digital First een award ontving voor zijn acties voor het klimaat en de economie, komt in het getouw om gratis geld in te zamelen voor het fonds ter bestrijding van COVID-19 van de WHO, om daarmee medisch materiaal aan te kopen en research te financieren.

post-image-3

Sinds enkelel maanden is het COVID-19 virus zich wereldwijd aan het verspreiden, en al snel waren beschermende maskers en handschoenen en ook ontsmettingsmiddelen en handengel niet meer voorradig. Dit materiaal is nochtans essentieel voor het werk van gezondheidswerkers, die hun taak niet optimaal kunnen uitvoeren zonder dit materiaal en zich voortdurend in gevaar begeven wanneer zij zonder dit materiaal blijven werken.

Met de maatregelen voor beperkte verplaatsingen heeft de bevolking tijd gewonnen, maar de mensen voelen zich machteloos tegenover deze ziekte. Daarom biedt GiveActions haar gebruikers de mogelijkheid om actief te zijn in de strijd tegen het coronavirus, zonder het huis te moeten verlaten! Door korte video`s te bekijken die gesponsord zijn door groene of sociale ondernemingen, kunnen zij geld inzamelen dat rechtstreeks naar de geldinzamelingsactie van de WHO gaat.

Deze fondsenwerving van de WHO is een responsfonds met verschillende doelstellingen:

-essentiële voorzieningen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen verstrekken aan gezondheidswerkers in de frontlinie;
-alle landen in staat stellen om de ziekte op te volgen en op te sporen, door de capaciteit van laboratoria te versterkenvia opleidingen en het bezorgen van materiaal;
-erop toezien dat de gezondheidswerkers en gemeenschappen altijd toegang hebben tot de nieuwste wetenschappelijke informatie om zich te kunnen beschermen, infectie te voorkomen en zorgen te verstrekken aan wie behoefte daaraan heeft;
-de inspanningen verhogen om de ontdekking en oppuntstelling van levensreddende vaccins te versnellen, van producten voor de diagnose en behandeling.

Back to top button
Close
Close