IT-experts komen samen om hacking rond het coronavirus te bestrijden

Woensdag werd een wereldwijde groep opgericht van bijna 40 vrijwilligers die expertise hebben in IT-beveiliging, met als doel hacking te bestrijden die verband houdt met de pandemie van het nieuwe coronavirus.

post-image-3

De groep met de naam Covid-19 CTI Liga (CTI voor Cyber Threat Intelligence, informatie over IT-bedreigingen), bevat mensen uit meer dan veertig landen en bestaat vooral uit professionals die een hoge positie bekleden bij bedrijven zoals Amazon en Microsoft.

Marc Rogers, een van de vier personen die aan de basis liggen van dit initiatief, verklaarde dat het prioriteit nummer één was om de hacking te bestrijden uitgevoerd tegen medische centra en andere groepen die zich in de frontlinie van de strijd tegen het coronavirus bevinden.

Een van de sleutelelementen is de bescherming van communicatienetwerken en -diensten die essentieel geworden zijn, nu veel meer werknemers van thuis uit werken, zo voegt Rogers eraan toe, vicepresident van het beveiligingsbedrijf Okta en gevestigd in de regio van de Baai van San Francisco.

Er wordt ook gestreden tegen `phishing` pogingen die welig tieren, gebruik makend van de vrees voor het Covid-19 virus en het feit dat men informatie opzoekt over het virus, om zo gevoelige gegevens van de internauten in handen te krijgen.

"Ik heb nog nooit zo`n volume aan phishing gezien", benadrukt Rogers. Er zullen weinig details gegeven worden over de exacte pijlers van de beschermingsmaatregelen die de groep neemt, zo waarschuwt hij, eraan toevoegend dat de autoriteiten deze samenwerking verwelkomen. Twee andere coördinatoren van de groep zijn Amerikanen, een andere een Israëli.

Back to top button
Close
Close