Bernie Sanders en Amerikaanse senatoren leggen Amazon op de rooster

Vier Amerikaanse senatoren hebben vrijdag een brief gericht aan de oprichter en CEO van Amazon, Jeff Bezos, om hun ongerustheid te uiten over de mate waarin de werknemers van de e-commerce gigant beschermd zijn tegen het risico van besmetting door het nieuwe coronavirus.

post-image-3

Enkele verkozen democraten, waaronder de mededinger voor de benoeming bij de presidentsverkiezingen Bernie Sanders, citeren met name informatie van de media als zou er in de magazijnen van Amazon desinfecterende gel ontbreken en de werknemers een slechte beoordeling zouden riskeren wanneer zij teveel tijd besteden aan het wassen van hun handen.

"Elk falen van Amazon om de veiligheid van zijn werknemers te beschermen, brengt niet alleen zijn werknemers in gevaar, maar ook het hele land", schrijven o.a. Cory Booker, Robert Menendez en Sherrod Brown, ondertekenaars van de brief die gericht is aan Jeff Bezos, die beschouwd wordt als de rijkste man ter wereld.

De verspreiding van het virus en de beperkingen in bewegingsvrijheid die op verschillende plekken in de Verenigde Staten opgelegd zijn, dragen ertoe bij dat de activiteit van Amazon nog verhoogt, nu de Amerikanen steeds meer online aankopen verrichten.

De groep van Jeff Bezos bevestigt verschillende maatregelen genomen te hebben om het coronavirus te bestrijden, door met name de frequentie te verhogen van het reinigen van de mobiele ladders, deurkrukken, en alle oppervlakken in zijn gebouwen.

"Wij werken nauw samen met de plaatselijke overheden om proactief te reageren, en zo ervoor te zorgen dat wij onze klanten kunnen blijven bedienen en tegelijk zorg te dragen voor onze medewerkers", aldus Amazon.

Back to top button
Close
Close