Microsoft België biedt gratis oplossingen aan voor scholen-op-afstand

Het IT-bedrijf heeft beslist om steun te bieden aan scholen, leerkrachten en ouders, door gratis oplossingen aan te bieden voor digitaal leren. Zo kunnen zij de lessen tijdens de hele periode van de COVID-19 epidemie verderzetten.

post-image-3

Het coronavirus zal de dagelijkse routine van leerkrachten en studenten in België in de volgende dagen overhoopgooien. Microsoft heeft zich daarom voorgenomen om leerkrachten en studenten te ondersteunen door het mogelijk te maken dat zij verbonden en geëngageerd blijven, door gratis oplossingen voor digitaal leren uit te rollen.

Die moeten hen toelaten om hun leer- en opleidingsprogramma verder te zetten tijdens de periode waarin de Belgische scholen hun lessen opschorten omwille van de COVID-19 epidemie.

Met de oplossing voor het klaslokaal op afstand "Microsoft Teams for Education" kunnen de leerlingen en leerkrachten verbonden blijven en online blijven leren. Deze gratis dienst voor scholen en universiteiten omvat virtuele face-to-face contacten, taken, bestanden en gesprekken die allemaal op één plek toegankelijk zijn op een mobiele telefoon, tablet, PC of browser.

"De scholen en studenten maken een moeilijke periode door. Onderwijzen en thuis leren is een grote verandering voor de meeste studenten en opvoeders. Microsoft Teams is gratis beschikbaar voor onderwijsinstellingen. Wij zien erop toe dat ons plaatselijk team kan helpen bij de installatie en levering van het opleidingsmateriaal aan de scholen, zodat zij snel het leren op afstand kunnen opstarten", zo verklaarde Lien Deleenheer, Education Lead, Microsoft Belux.

Het Microsoft-team in België meldt dat het beschikbaar blijft om vragen te beantwoorden, om de behoeften van elke instelling op het gebied van online onderwijs te bespreken en de opties te onderzoeken.

Back to top button
Close
Close