Cronos haalt een groot contract met Microsoft binnen

De Belgische groep, specialist in IT-services, heeft een contract van meerdere miljoenen euro afgesloten met Microsoft, dat betrekking heeft op de verkoop van de publieke cloud van de Amerikaanse gigant.

post-image-3

De Belgische technologiegroep Cronos heeft een meerjarig contract afgesloten met Microsoft voor meerdere miljoenen, voor het gebruik en doorverkopen van de publieke cloud van het Amerikaans bedrijf. Het bedrijf wil met die `Multi-Year Data Center Agreement` zijn positie in cloud computing versterken en zijn ambities realiseren.

Over de hele wereld is slechts een handvol service providers erin geslaagd om een `Multi-Year Data Center Agreement` met Microsoft certificering te behalen. Dit exclusieve contract, dat de vorm heeft van een volumecontract, moet Cronos en zijn klanten laten genieten van een exclusieve ondersteuning van Microsoft op technisch en commercieel gebied.

"Onze cloud computing diensten vertonen een groei van meer dan 100% per jaar. En wij voorzien voor dit jaar een gelijkaardige groei, dankzij nieuwe technologieën zoals Internet of Things en artificiële intelligentie, twee segmenten waarin de Cronos groep aanzienlijk investeert", zo verklaart het Belgisch bedrijf.

Dankzij zijn Azure Boost programma zou de Cronos groep in 2020 een 1.000 technische en commerciële medewerkers moeten certificeren. Voorheen werd dit programma al door meer dan 400 medewerkers voltooid.

De Belgische groep Cronos telt 7.000 werknemers. Het bedrijf kent al een kwart eeuw een duurzame groei; het heeft in 2019 een geconsolideerd jaarlijks omzetcijfer gerealiseerd van 800 miljoen euro.

 

Back to top button
Close
Close