SettleMint trekt 1,9 miljoen euro aan

KPN en SettleMint kondigden vandaag aan dat KPNVentures heeft deelgenomen aan de investeringsronde van € 1,9 miljoen van SettleMint, een in België als Dienstenbedrijf gevestigd Blockchain Platform dat een low code en infrastructuur-agnostisch blockchain-platform heeft ontwikkeld dat een oplossing biedt voor de belangrijkste uitdagingen van de ontwikkeling en inzet van blockchain use cases op bedrijfsniveau.

post-image-3

Naast KPN Ventures nam ook de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde investeerder Medici Ventures deel aan de financieringsronde van € 1,9 miljoen. Door deze investering bedraagt de totale financiering van SettleMint€ 5,5 miljoen. Het groeikapitaal zal worden gebruikt voor de verdere versnelling van de internationale uitbreiding en commercialisering van de bekroonde blockchain-oplossing voor bedrijven van SettleMint binnen Europa, het Midden-Oosten en APAC.

Na uitvoerige experimenten zien we nu een sterk momentum voor blockchain- en distributed ledger-technologie in zowel de privésector als bij de overheid. We verwachten dat deze technologie de komende jaren op volle schaal zal worden toegepast en zo zal uitgroeien van een beginnend, tot wijdverspreid onderdeel van IT-infrastructuur en -architectuur. Deze evolutie zal een ongelooflijke winst opleveren op het vlak van efficiëntie, transparantie en veiligheid in onze steeds meer digitale en verbonden wereld.

Nu de voortrekkers en innovatoren binnen diverse sectoren de experimentele fase op het vlak van blockchain-toepassingen reeds voorbij zijn, gaat de markt steeds vaker op zoek naar oplossingen op bedrijfsniveau vanuit het oogpunt van veiligheid en schaalbaarheid. Bij gebrek aan “middle layer” oplossingen, zagen deze early adopters zich genoodzaakt tot zware investeringen in het ontwikkelen van eigen, interne expertise en/of het inhuren van dure externe leveranciers om de kloof te dichten tussen hun beoogde blockchain use case en een inzetbare oplossing op bedrijfsniveau.

Met deze schaalbare low code, chain- en infrastructuur-agnostische oplossing maakt SettleMint de ontwikkeling, inzet en integratie van blockchain use cases bijzonder toegankelijk voor elke ontwikkelaar, zonder risico van vendor lock-in. Dit zorgt voor tijdbesparing doorheen de levenscyclus van de blockchain use case en biedt meer flexibiliteit op organisatorisch vlak.

Door zijn beproefde schaalbare technologie is SettleMint ideaal gepositioneerd om in te spelen op het huidige marktmomentum en de vraag naar blockchain-agnostische middleware oplossingen. Dankzij zijn succesvolle track record op het vlak van toegepaste use cases en zijn sterk partnernetwerk is SettleMint in staat om zijn ambities op het vlak van internationale groei te versnellen.

Matthew Van Niekerk, Medeoprichter en CEO van SettleMint: “Wanneer je de voordelen van deze technologie voor de economie en voor de maatschappij erkent, dan heb je een morele plicht om deze gebruiksvriendelijk te maken voor ontwikkelaars, om de toepassing ervan te versnellen. Net als bij andere baanbrekende technologieën heb je, om te komen tot het keerpunt op het vlak van toepassing, een product nodig dat niet complex is, tools die in de smaak vallen bij ontwikkelaars en een oplossing die het vertrouwen kan winnen van beleidsmakers. Met meer dan 30 use cases in zowel de privésector als bij de overheid, die tot nu toe op het platform werden ontwikkeld, en waarvan een aantal de experimentele fase reeds hebben doorlopen, verwelkomen we nu KPN als strategisch investeerder en partner om de groei van SettleMint te versnellen.”

Sjoerd Spanjer, Investment Director KPN Ventures: “SettleMint heeft een innovatief product ontwikkeld dat een oplossing vormt voor problemen van organisaties bij het inzetten van use cases, doordat het de noodzaak van interne blockchain-expertise beperkt en zorgt voor een aanzienlijk snellere time-to-market. We geloven in het sterke, praktisch ingestelde managementteam en we zien ruime groeimogelijkheden voor SettleMint op grond van zijn succesvolle track record van use cases en voortdurende uitbreiding van hun channel partner-model. We zijn er daarom van overtuigd dat SettleMint kan inspelen op de sterke vraag naar deze oplossing in Europa, het Midden-Oosten en APAC. KNP is zich bewust van de toenemende vraag naar blockchain-toepassingen en de daaraan gekoppelde moeilijkheden. Samen met SettleMint wil KPN de toepassing van volgroeide blockchain-innovaties stimuleren. We zijn bijna rond met de integratie van SettleMint API’s (CertiMint) in de KPN API Store, onze eerste blockchain-oplossing die blockchain-mogelijkheden toegankelijk maakt voor ontwikkelaars die gebruikmaken van onze marktplaats. We evalueren op dit moment een aantal andere domeinen voor mogelijke commerciële samenwerking tussen SettleMint en KPN.”

Joel Weight, COO Medici Ventures: “Medici Ventures blijft SettleMint ondersteunen omwille van zijn innovatieve producten op basis van de blockhain-technologie die momenteel in productie zijn en zijn sterk technisch team."

Back to top button
Close
Close