Exact krijgt WinBooks in handen

De groep Exact meldt dat hij de Belgische softwareontwikkelaar WinBooks overgenomen heeft, en daarmee zijn waaier boekhoudoplossingen en zijn aanwezigheid in België versterkt.

post-image-3

De overname van de Belgische software-uitgever WinBooks voor een niet nader genoemd bedrag, moet de groep Exact toelaten om uit te groeien tot de belangrijkste leverancier op de Belgische markt van softwareoplossingen voor boekhouding en bedrijfsbeheer. Meer in het bijzonder laat deze overname Exact toe om zijn aanwezigheid in Brussel en Wallonië te verstevigen, waar WinBooks traditioneel perfect gevestigd was.

WinBooks zal binnen de groep Exact autonoom blijven functioneren, en zal gefocust blijven op de ondersteuning van de resellers in België. Het team zal zijn leiding en bedrijfsstructuur behouden.

WinBooks opereert zowel in Vlaanderen als Wallonië, en telt in totaal meer dan 20.000 klanten. Het bedrijf heeft zijn eerste boekhoudsoftware in 2000 op de markt gebracht. Het bedrijf Exact van zijn kant is sinds 1989 actief in België en heeft in 2006 zijn op de cloud gebaseerde boekhoudoplossing Exact Online gelanceerd. De laatste jaren heeft WinBooks verschillende op de cloud gebaseerde oplossingen uitgebracht, buiten zijn on-premise oplossingen.

"Het is onze ambitie om ons omzetcijfer in de volgende vijf jaar te verdubbelen en tot 500 miljoen euro te brengen. België is een essentieel element in deze strategie. Wij zijn dan ook erg verheugd om Jean-François Cuylits en Pierre Borremans in ons directieteam te mogen verwelkomen. Beiden zullen aan het hoofd van WinBooks blijven en wij zullen dus kunnen rekenen op hun grondige kennis van de Belgische markt", aldus Phill Robinson, CEO van Exact.

 

Back to top button
Close
Close