Doek toe voor fintech-platform B-Hive

B-Hive, dat technologische vernieuwing wou brengen in de Belgische bank- en verzekeringssector, stopt ermee na drie jaar activiteit.

post-image-3

Het platform, dat grote banken en verzekeraars moest helpen om een antwoord te bieden op de digitalisering, zal zijn activiteiten stopzetten in 2020. Deze stopzetting is niet geheel onverwacht: sinds enkele maanden al zijn verschillende medewerkers uit het project gestapt...

"De laatste tijd hebben verschillende partners ons de vraag gesteld: `Wat zal B-Hive volgend jaar worden?` Wij hebben enerzijds vastgesteld dat B-Hive bepaalde onmisbare dingen tot stand gebracht heeft. Maar anderzijds zijn wij tot de conclusie gekomen dat het niet zinvol was om op exact dezelfde manier door te gaan", verklaarde Raf De Kimpe, Business Development Director bij B-Hive, aan onze collega`s van Data News.

B-Hive is drie jaar geleden ontstaan, toen de federale overheid 2 miljoen euro investeerde om Brussel op de kaart te zetten als internationaal `fintech` centrum. Concreet werden deze subsidies toegekend aan Eggsplore, een ecosysteem voor `fintech` bedrijven opgericht door Jürgen Ingels en Wim De Waele. De nieuwe naam, B-Hive, die verwijst naar een bijenkorf, maar dan met de B van Brussel en van België, moest het potentieel van de hoofdstad als belangrijk financieel kruispunt in Europa verder beklemtonen.

De organisatie wil zich nu oriënteren naar artificiële intelligentie en cybersecurity. "Vermits deze twee domeinen niet beperkt zijn tot de financiële sector, is het niet langer passend om in het huidig model te functioneren. Dat is waarom wij beslist hebben om B-Hive te beëindigen, in zijn huidige vorm, en een alternatief te zoeken", aldus De Kimpe aan Data News.

De toekomst van B-Hive 2.0 blijft echter vaag. "De banken zullen betrokken blijven, maar vast en zeker niet als aandeelhouder. Wij zullen ons in het begin concentreren op artificiële intelligentie en cybersecurity voor de marktinfrastructuur en in een verre toekomst zullen wij ons eventueel naar andere sectoren uitbreiden", voegt De Kimpe eraan toe.

Back to top button
Close
Close