Breid je bedrijf uit met Facebook

Alexis Lebedoff, Manager Facebook België, vertelt over Boost met Facebook, een initiatief dat kleine en middelgrote bedrijven in heel Europa helpt om te groeien en digitale vaardigheden te omarmen.

post-image-3

Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van de Belgische economie. Ze stimuleren economische groei en nieuwe werkgelegenheid. Kleine en lokale ondernemers zijn onze vrienden, onze familie en onze buren. Ze bieden producten en diensten aan die invloed hebben op ons leven en die ons samenbrengen. Hier in België, en over de hele wereld, creëren en versterken lokale bedrijven gemeenschappen.

We begrijpen echter dat het niet altijd makkelijk is om de snelle veranderingen bij te houden in een tijdperk dat steeds meer digitaal wordt, en dat bedrijven die niet effectief met de digitale wereld omgaan, het risico lopen dat ze achterblijven. Wij willen helpen. We willen kleine en middelgrote bedrijven de digitale vaardigheden geven die ze nodig hebben om verder te ontwikkelen en te groeien door middel van programma's zoals ons initiatief Boost met Facebook. Boost met Facebook is een one-stop-shop voor kleine bedrijven, werkzoekenden en andere gemeenschapsleiders waar zij de middelen en training kunnen vinden die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de digitale economie.

Samen met onze industriepartners investeren we in lokale economiën om hen te helpen bij het opbouwen van sterkere gemeenschappen in heel Europa, en ervoor te zorgen dat zij succesvol kunnen zijn in het digitale tijdperk. Of je nu je carriere, bedrijf of gemeenschap wilt laten groeien, wij hebben de tools, programma's en events om je te helpen slagen.

Wij zijn ervan overtuigd dat digitale vaardigheden en technologie cruciaal zijn voor de groei van kleine en middelgrote bedrijven. Technologie maakt het voor consumenten gemakkelijker om overal ter wereld contact te leggen met bedrijven. Omgekeerd wordt het voor alle bedrijven, groot en klein, mogelijk om thuis en overal ter wereld te groeien.

Omdat de wereld meer open en verbonden is dan ooit, is er nooit een beter moment geweest om nieuwe klanten te vinden in verschillende steden, regio's en landen, en om contact met hen te leggen. Met meer dan een miljard actieve mensen dagelijks op ons platform wereldwijd*, is Facebook in de perfecte positie om bedrijven te helpen bij het bereiken van de juiste klanten, waar ze zich dan ook bevinden. De tools en mogelijkheden die wij aanbieden, zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht je grootte of locatie.

Vandaag gebruiken tientallen miljoenen lokale bedrijven Facebook en Instagram om aan de slag te gaan en contact te leggen met klanten over de hele wereld om te groeien, handel te drijven en loyaliteit op te bouwen. Volgens ons onderzoek, zegt meer dan 80% van de Europese kleine en middelgrote bedrijven dat Facebook hen heeft geholpen om meer klanten aan te trekken. Bovendien zegt bijna 50% dat hun verkoopcijfers zijn gestegen dankzij Facebook**.

Neem bijvoorbeeld het Belgische bedrijf Iconics. In 2016 besloten tweelingzussen Rosine Uwayezu en Nadine Uwineza om hun passie voor mode om te zetten in een onderneming, en in hetzelfde jaar openden ze de vintage modewinkel Iconics. Iconics verkoopt tweedehands mode en accessoires van 's werelds meest toonaangevende ontwerpers, en heeft klanten in 12 landen in Europa en de VS. Rosine en Nadine gebruiken Facebook en Instagram om hun nieuwste collecties te presenteren, om te communiceren met hun klanten over de hele wereld en om hun bedrijf te laten groeien.

Bedrijven die digitale vaardigheden hoog in het vaandel dragen en investeren in technologie, net zoals Iconics, zullen nog meer momentum krijgen, sneller groeien en meer werkgelegenheid creëren. We zullen blijven investeren in mensen, technologie en programma's om lokale bedrijven en gemeenschappen verder te laten groeien.

Bij Smart Company in Brussel organiseerden we op 16 en 17 oktober een aantal lezingen en workshops als onderdeel van ons Boost met Facebook-programma. Deze evenementen zijn ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven en start-ups te helpen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen, contact te leggen met experts en met het uitwisselen van opportuniteiten.

Surf naar facebook.com/boost voor meer informatie over het Boost met Facebook-programma

 

Back to top button
Close
Close