Twitter: teleurstellende trimestriële resultaten

Twitter heeft donderdag zijn omzet- en winstcijfers  voor het derde trimester bekendgemaakt, en die zijn minder goed dan verwacht. De inkomsten uit reclame hadden immers te lijden onder technische problemen en de grote evenementen, die haar activiteit hadden moeten aansterken, waren minder talrijk dan verleden jaar.

post-image-3

Het Twitter-aandeel verloor ongeveer 15% in de transacties voor de opening van Wall Street, aan 33 dollar per aandeel. Het omzetcijfer van het social mediaplatform steeg met 9% op een jaar tijd, tot 824 miljoen dollar (741 miljoen euro), terwijl Wall Street 874 miljoen dollar verwachte, volgens de IBES-gegevens van Refinitiv.

De reclame-inkomsten bedroegen 702 miljoen dollar, een stijging met 8% in een jaar tijd. Twitter haalde een nettowinst van 37 miljoen dollar in het derde trimester, duidelijk minder dan de 161,5 miljoen die de analisten verwacht hadden.

De groep had gewaarschuwd dat de groei van zijn omzetcijfer in het 3e trimester minder sterk zou zijn dan in de twee vorige trimesters, maar hij werd ook geconfronteerd met technische problemen. Die hadden met name een impact op zijn capaciteit om doelgerichte reclame te verzenden en data te delen met zijn commerciële partners.

Voor het vierde trimester verwacht Twitter een omzetcijfer tussen de 940 miljoen en 1,01 miljard dollar. Wall Street rekent gemiddeld op 1,06 miljard.

Het enige goede nieuws dat donderdag gebracht werd, is dat Twitter zegt dat het een sterkere stijging dan verwacht kende van het aantal gebruikers dat elke dag reclame ziet op het platform (145 miljoen tegenover de verwachte 141 miljoen, volgens de IBES-data van Refinitiv).

Back to top button
Close
Close