Amerikaanse justitie vervolgt een voormalig ingenieur van Google

Het Amerikaans ministerie van Justitie heeft dinsdag een strafrechtelijke vervolging ingesteld tegen een voormalige ingenieur van Google, die ervan beschuldigd wordt dat hij handelsgeheimen gestolen heeft vooraleer hij naar Uber Technologies overstapte.

post-image-3

Anthony Levandowski, 33 jaar, is een van de pioniers in de technologie voor zelfrijdende auto`s. Hij wordt ervan beschuldigd data gestolen te hebben toen hij, einde 2015 en begin2016, voor Waymo werkte, het filiaal voor zelfrijdende auto`s van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Begin 2016 verliet hij Waymo om daarna de leiding op zich te nemen van het project voor zelfrijdende auto`s bij Uber, waar hij sindsdien ontslagen is.

De beschuldigingen tegen hem zijn gelijkaardig aan wat verleden jaar door Waymo geformuleerd werd tegen Uber. De twee partijen vonden toen een minnelijke schikking. Anthony Levandowski riskeert meerdere jaren gevangenisstraf indien hij schuldig bevonden wordt. Hij heeft niets gestolen en zal zijn onschuld bewijzen tijdens het komende proces, zo verklaarden zijn advocaten.

Back to top button
Close
Close