Cofidis gaat volop voor de digitalisering samen met itsme®

Afgelopen juni, amper twee jaar na lancering, bereikte itsme® de kaap van een miljoen Belgische gebruikers. Vandaag gaat Cofidis, al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van kredieten op afstand, op zijn beurt samenwerken met itsme®. Zo biedt het bedrijf zijn klanten een extra mogelijkheid om veilig en eenvoudig in te loggen op hun klantenzone. Deze nieuwe ontwikkeling past bij de ambitie van de onderneming om haar diensten verder te digitaliseren.

post-image-3

Een ultraveilige klantenzone in alle eenvoud

Alle klanten van Cofidis kunnen voortaan gebruik maken van de mobiele applicatie itsme® om zich aan te melden op hun klantenzone. Steeds hetzelfde wachtwoord gebruiken over meerdere sites heen is dan wel eenvoudig, maar niet veilig. Gebruikt u verschillende paswoorden? Dan is de kans groot dat u er wel eens eentje vergeet.

De oplossing? Dankzij itsme® kunnen gebruikers via hun smartphone hun identiteit aantonen en inloggen met een unieke 5-cijferige code of hun digitale vingerafdruk. Het resultaat: een uiterst eenvoudige oplossing zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de gegevens. Door itsme® te integreren, anticipeert Cofidis op de eisen van de nieuwe Europese PSD2-richtlijn die gericht is op het versterken van de online veiligheid.

Pierre Bertrand, Marketing & Business Development Director van Cofidis België, is enthousiast: ”Gewoontes zijn soms moeilijk te doorbreken. Online veiligheid is een grote uitdaging en door itsme® te introduceren, geven we onze klanten de tijd om de sprong te wagen. Zij die dat willen, kunnen echter nog steeds inloggen op de oude manier met hun klantID en paswoord.”

Digitale technologie ten dienste van anonimiteit 

Cofidis heeft altijd gekozen voor innovatie om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de zeer specifieke behoeften van zijn klanten. Digitalisering is daar duidelijk één van. Zo werden onlangs een hele reeks nieuwe online functies geïntroduceerd waardoor het in een paar klikken mogelijk is om een persoonlijke kredietsimulatie uit te voeren of een krediet aan te passen.

“Het is geen toeval dat we voortdurend blijven inzetten op digitalisering. Als expert in kredieten op afstand beschikt Cofidis niet over lokale kantoren. De mogelijkheid om in alle discretie toch toegang te krijgen tot onze diensten is daarom ongetwijfeld een troef. Het is één van de redenen waarom we de digitale ervaring van onze klanten blijven verrijken.”, aldus Marketing & Business Development Director Pierre Bertrand.

En het bedrijf trekt de digitalisering door, want ook de nieuwe mobiele applicatie is sinds kort beschikbaar. Deze app biedt heel wat functies zoals het aanvragen van een kredietverhoging, het wijzigen van de vervaldatum, het online raadplegen van rekeningafschriften, enz.

Back to top button
Close
Close