Belgisch cybersecuritybedrijf Sweepatic haalt 1 miljoen euro op

Sweepatic NV (“Sweepatic”) is een cybersecurity reconnaissance platform dat internet facing assets monitort om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. Het bedrijf heeft 1 miljoen euro opgehaald bij het eCAPITAL’s Cybersecurity Fonds en eCAPITAL Technologies IV Fonds in een Series-A investeringsronde.

post-image-3

Sweepatic zal eCAPITAL's investering gebruiken om hun groei te boosten. Ze zullen het managementteam versterken, ervaren profielen aanwerven in het technische team om de productontwikkeling te versnellen en de organistie van sales & marketing en partners verder uitbouwen.  

Sweepatic’s unieke cybersecurity reconnaissance platform onthult en monitort de online voetafdrukken van bedrijven, 24/7 en wereldwijd. Het platform observeert alle via internet toegankelijke assets van zijn klanten op grote schaal en rapporteert hierover. Zo produceert Sweepatic concrete inzichten en helpt het klanten om beter geïnformeerd, proactief en veerkrachtig te zijn tegen cyberaanvallen. 

“Deze kapitaalsverhoging door een gevestigde Duitse investeerder, met een gespecialiseerd cybersecurity fonds, bewijst het marktpotentieel van onze oplossing in de snelgroeiende cybersecurity markt. Met eCAPITAL halen we niet enkel kapitaal op, maar brengen we ook zeer ervaren ondernemers met een internationaal netwerk aan boord. We zijn enthousiast over deze samenwerking, aangezien het Sweepatic zal toelaten om ons product en marktbereik verder te ontwikkelen," zegt Sweepatic's co-founder & CEO Stijn Vande Casteele. 

Willi Mannheims, Managing Partner bij eCAPITAL reageert: “We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Sweepatic, een flexibel bedrijf met een innovatieve aanpak in ‘digital footprint mapping’. Dankzij hun unieke oplossing heeft Sweepatic een wereldwijd bereik. We zijn dan ook enthousiast om dit ambitieuze team actief te steunen in de groei van hun onderneming.” Willi Mannheims zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Sweepatic. 

Sweepatic werd opgericht in 2016 door Stijn Vande Casteele en Martin Čarnogurský. Het platform is opgebouwd rond passieve, niet-intrusieve reconnaissance technieken. Deze bestaan uit het onopgemerkt – vaak indirect - verzamelen van informatie, zonder de geobserveerde organisatie te alarmeren. 

Een unieke oplossing in een snel groeiende cybersecurity markt

Met een 12% CAGR, wordt verwacht dat de cybersecurity markt 300 miljard USD bereikt tegen 2024. De toename van cybercriminaliteit – en dus ook het belang van cybersecurity – wordt gedreven door de exponentiële groei van digitale assets en hun connectiviteit. Elke organisatie, zelfs de meest kleinschalige, rekent op internet en digitale systemen om te bestellen, betalingen uit te voeren en met klanten online te communiceren. Dit creëert veel opportuniteiten voor cybercriminelen. Digitale voetafdrukken of ‘attack surfaces’ groeien steeds meer en worden meer complex. Bovendien zijn organisaties zich niet altijd bewust van hun attractiviteit voor cybercriminelen en de blootstelling van hun organisatie op het internet. 

Martin Čarnogurský, technische co-founder van Sweepatic legt uit: "Je kan het vergelijken met inbrekers die onze huizen elke dag in de gaten houden. Ze observeren onze eigendommen en onze dagelijkse gewoontes. De inbrekers in cyberspace zijn nog erger. Ze zijn georganiseerd, inventief en toegewijd. Voordat zij een aanval op een organisatie inzetten, proberen ze er zoveel mogelijk over te weten te komen. Sweepatic immiteert hoe cybercriminelen ons online bekijken. Onze geavanceerde software slaapt nooit en onthult, analyseert en onderzoekt alle publieke online assets van onze klanten en hun exposure. Dit betekent dat onze klanten een veel grotere zichtbaarheid en controle hebben over hun volledige attack surface en de cybercriminelen steeds een stap voor blijven.

Dankzij hun geavanceerde dataverzameling, kan Sweepatic diepgaande inzichten identificeren en verschillende outputs genereren, zoals threat intelligence feeds, machine readable exports, datasets (inclusief API), notificaties en concrete intelligence rapporten. 

 

 

Back to top button
Close
Close