Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Meer dan 1 miljoen Belgen gebruiken itsme®

Meer dan 1 miljoen Belgen gebruiken itsme®

Op zijn tweede verjaardag pakt de identiteitsapp itsme® uit met cijfers die tot de verbeelding spreken. Liefst 1.069.813 Belgen hebben al een itsme ®-account aangemaakt, waarmee ze online hun identiteit bevestigen. Vorige maand vonden zo al 3,7 miljoen acties plaats met itsme®.

itsme® werd op 30 mei 2017 in Brussel gelanceerd met één belangrijkeambitie: ervoor zorgen dat gebruikers makkelijk en veilig actief kunnen zijn op het internet zonder kaartlezers of wachtwoorden. Sindsdien kun je via de itsme®-app inloggenop websites, digitale transacties goedkeuren en officiële handtekeningen plaatsen. En dat met één persoonlijke codevan vijf cijfers-die altijd en overal dezelfdeis -of metje vingerafdruk. 

Gebruikers: 1.069.813 itsme®-accounts

Twee jaar later blijkt hoe groot de behoefte wel was aan zo’n mobiele identiteitsapp. Meer dan 1 miljoen Belgen hebben reeds een itsme®-account aangemaakt. Van de actieve beroepsbevolking –7,5 miljoen Belgen tussen 20 en 64 jaar –heeft dus al 14% een itsme®-account. Elke maand komen er gemiddeld zo’n 50-tot 60.000 gebruikers bij en vorige maand mochten we zelfs een nieuw record van 100.000 nieuwe gebruikersoptekenen dankzij de start van het ‘Tax-on-web seizoen’!

Gebruik: 3,7 miljoen acties in mei 2019

Ook het gebruik van itsme®gaat met rasse schreden vooruit. Sinds het begin van het jaar telt itsme®al meer dan 15 miljoen acties. Vorige maand werd de itsme®app 3,7 miljoen keer gebruikt om in te loggen, gegevens te delen of een betaling te bevestigen. “Ongeveer 1/3 van de itsme®acties gebeurt bij de overheid, 2/3 bij onze andere partners”,zegt Michael Anseeuw, Voorzittervan de Raad van Bestuur. “Het is deze bundeling van private en publieke krachten die zorgt voor de sterke dynamische groeivan itsme®.

Toepassingen

Het bijzondere aan itsme®is dat de identificatieapp in quasi alle domeinenvan de economie en de samenleving ingang vindt. Vandaag kan je itsme®al gebruiken bij 33 bedrijvenen via CSAM op meer dan800 overheidstoepassingenwaaronder Tax-on-web, MyPension, MyMinfin en Student@Work. Naast de overheid gaat het om banken, verzekeraars, documenten-beheerders, telecom, HR, immo-kantoren, ziekenfondsen, ziekenhuizen, enzovoort. Elke maand komen er gemiddeld 3 nieuwe partners bij.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top