Connect with us
woman-sunglasses

International

Een Belgisch filiaal van Huawei op de blacklist gezet door de Amerikaanse administratie

Een Belgisch filiaal van Huawei op de blacklist gezet door de Amerikaanse administratie

Een lijst van 68 entiteiten gelinkt aan de Chinese reus staat op de zwarte lijst van Washington.

Het Department of Commerce van de Verenigde Staten heeft een lijst opgesteld met 68 entiteiten gelinkt aan Huawei. Een daarvan is een Leuvense spin-off, die overgenomen werd in 2013 en actief is in halfgeleiders, zo maakte L`Echo donderdag bekend.

De Verenigde Staten wensen de commerciële bruggen door te snijden tussen het land en dit bedrijf, omdat het "een aanzienlijk risico inhoudt van betrokkenheid bij activiteiten die in strijd zijn met de nationale veiligheid of de belangen van de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten", zegt de tekst die L`Echo vermeldt.

"Huawei Technologies Research & Development NV" is een Gentse spin-off van het Institute of Microelectronics and Components (Imec) in Leuven, opgericht in 2010. Het werd in 2013 overgenomen door Huawei. Het bedrijf is een leider in silicium fotonische halfgeleidercomponenten, een technologie die de creatie van een nieuw type transceiver voor de telecomsector mogelijk zal maken. Het heeft in 2017 nog 17 miljoen euro omzet gegenereerd en heeft volgens de jaarrekeningen een team van ongeveer veertig mensen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top