Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

SiteManager rondt financieringsronde van 1M succesvol af

SiteManager rondt financieringsronde van 1M succesvol af

SiteManager is trots te kunnen aankondigen dat een eerste kapitaalronde van 1 miljoen euro succesvol werd afgerond. Voor het samenstellen van deze financiering werd gekozen voor een gezonde mix van leningen en kapitaal, opgehaald bij onder andere investeerder The CoFoundry. De investering stelt SiteManager in staat om verdere groei te versterken en de collaborative web design visie door middel van nieuwe platform innovaties verder uit te bouwen.

Een gezonde mix van slim kapitaal

SiteManager koos bewust voor een mix van leningen en kapitaal. Alexander Hoogewijs en Dieter Crombez willen, als oprichters, voldoende flexibiliteit en vrijheid om collaborative web design als concept en platform in de markt te zetten. Het kwam vanuit dit standpunt te vroeg om resoluut te kiezen voor één investeerder die de volledige kapitaalronde voor eigen rekening zou nemen.

Iris Detavernier, bedrijfsadviseur bij VLAIO, introduceerde SiteManager via een FINMIX sessie bij een team van financieringsexperten. In deze sessie krijg je als bedrijf met innovatieve uitdagingen en stevige groeiambities de mogelijkheid om een business plan voor te stellen. Het expertenpanel evalueert het plan en geeft daarna advies over de meest aangewezen financieringsmix tussen bank, overheid en risicokapitaal.

In het samenstellen van groeikapitaal koos SiteManager uiteindelijk voor een mix tussen enerzijds risicokapitaal via business angels en het investeringsfonds The CoFoundry, en anderzijds een banklening (ING) en een achtergestelde lening via de KMO-cofinanciering (PMV-Z). De uitbouw van AI-sturing voor samenwerking in het collaborative web design platform, wordt mogelijk dankzij VLAIO financiering onder de vorm van een ontwikkelingsproject.

Verdere groei en nieuwe innovaties

Het vlot kunnen verzamelen van verschillende investeerders rond dit ambitieuze project is belangrijk als signaal naar bestaande en toekomstige klanten. Het geeft hen vertrouwen dat SiteManager op deze manier de kans krijgt om de volledige collaborative web design visie uit te bouwen: Creatieve bureaus ondersteunen met tijdbesparende web design technologie en hen de mogelijkheid geven om hun team schaalbaar te maken.

In de komende 12 maanden zullen ze bewust verder inzetten op lokale groei. Ze introduceren hun innovatieve technologie en freelance diensten bij alle Belgisch agencies en hopen op die manier ons klantenbestand te verdubbelen. Simultaan bekijken, vergelijken en evalueren we verschillende internationale groeimodellen.

Naast een belangrijke productinnovatie in de creation toolstack, zullen nieuwe SiteManager modules focussen op de voorbereiding en feedback fase in het web design proces. Ze bouwen een module die agencies ondersteunt in hun zoektocht naar een geschikte freelancer en een feedback module om efficiënt feedback te verzamelen en te implementeren.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top