Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Samsung stelt de lancering van zijn plooibare smartphone uit

Samsung stelt de lancering van zijn plooibare smartphone uit

De Zuid-Koreaanse gigant meldt dat hij zijn revolutionaire smartphone uitstelt. Het plooibare scherm ervan vertoonde ontwerpfouten. Samsung wil de episode met zijn explosieve Galaxy Note 7 niet herbeleven…

Elektronicareus Samsung kondigde maandag het uitstel aan van de lancering van zijn plooibare smartphone Galaxy Fold, nadat verschillende Amerikaanse journalisten zich beklaagden over zware problemen met defecte schermen.

De lancering van het toestel, dat aan bijna 2.000 dollar verkocht moet worden, was voorzien voor vrijdag. "Gebruikers hebben ons meegedeeld dat het toestel verbeteringen nodig had (…). Om deze terugzendingen volledig te kunnen bestuderen en grondige testen te kunnen uitvoeren, hebben wij beslist om de lancering van de Galaxy Fold uit te stellen", zo bevestigde de groep maandag in een persbericht, zonder een datum te vermelden. "Wij verwachten in de volgende weken een lanceringsdatum te geven", voegde hij eraan toe, en beloofde "maatregelen om de schermbeveiliging te versterken".

In februari had de groep zijn toestel met veel bombarie voorgesteld tijdens een show in San Francisco. Het nam hiermee een lengte voorsprong op zijn rivalen, in het bijzonder Apple, door de eerste grote fabrikant te zijn die een smartphone met een plooibaar scherm lanceert. Anderen zijn daarna gevolgd, zoals het Chinese Huawei.

Maar verleden week hebben verschillende journalisten en analisten die de Fold gekregen hadden om te testen, gemeld, met een video als bewijs, dat de schermen barstten na slechts enkele keren gebruikt te zijn. Samsung had donderdag gezegd dat het enkele van zijn Galaxy Fold zou inspecteren, maar sprak toen niet van een uitstel van de lancering.

Opnieuw een harde slag voor Samsung, van wie de reputatie al in 2016 een stevige knauw gekregen had met de wereldwijde terugroeping van zijn Galaxy Note 7, omwille van ontploffende batterijen. Het had in februari ook een 5G smartphone onthuld.

Ondanks deze innovaties kondigde de groep begin deze maand aan dat hij in het eerste trimester een duik verwachtte van zijn exploitatiewinst met 60%, omwille van de vertraging van zijn memorychips activiteit, die lijdt onder een teruglopende vraag.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top