Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

cPark wordt Seety

cPark wordt Seety

cPark, de Belgische app om parkeerboetes te vermijden, verandert van naam en wordt Seety. Met die naamsverandering willen de oprichters Frankrijk en vervolgens Europa veroveren. De start-up lanceert haar mobiele app daarom in tien nieuwe Franse steden. Seety werd eind 2017 uitgebracht en telt al meer dan 170.000 gebruikers

Seety, de nieuwe naam van cPark, is een woordspeling met “see” en “city”. De twee jonge ondernemers achter de app geloven dat steden veel slimmer kunnen worden indien deze de ogen en gegevens van hun bewoners gebruiken. Ze zijn ervan overtuigd dat in de stad parkeren heel wat kan verbeterd worden dankzij de gemeenschap.

Hadrien Crespin, oprichter Seety: “Met onze nieuwe naam focussen we meer op het gemeenschapsgevoel, wat de basis is van onze activiteit. Met onze nieuwe naam Seety kunnen we ons ook differentiëren ten opzichte van andere parkeer-apps die telkens het woord ‘park’ gebruiken. Dit gaat bovendien hand in hand met onze ambitie om de mobiliteit in steden eenvoudiger te maken door het aanbieden van kwalitatieve en real time informatie”.

De Seety-app helpt mensen om parkeerboetes te vermijden en om hun parkeerkosten te verlagen. Seety maakt deel uit van accelerator Start ot@KBC, die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt. De gratis smartphone-applicatie geeft alle mogelijke parkeerzones op een kaart weer waardoor je altijd weet of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. Daarnaast verwittigt de app je ook wanneer een parkeerwachter in de buurt wordt gemeld door andere gebruikers of wanneer je parkeertijd is afgelopen.

Na haar diensten te hebben uitgerold in de Belgische steden lanceerde Seety in de zomer van 2018 in Parijs. De app telt nu meer dan 170.000 actieve gebruikers, waarvan 50.000 in Brussel en 60.000 in Parijs. 

Hadrien Crespin, founder Seety: “We groeien in Parijs zelfs nog sneller dan in Brussel. Dat zijn bemoedigende cijfers voor ons. Frankrijk zou onze topmarkt moeten zijn tegen het einde van de zomer.”

Seety is sinds vandaag beschikbaar in tien nieuwe Franse steden: Bordeaux, Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nice, Strasbourg en Toulouse. Met deze geografische expansie wil Seety tegen eind 2019 maar liefst 500.000 gebruikers bereiken.

Seety breidt ook de functionaliteiten van haar app verder uit. Eind april zullen gebruikers de mogelijkheden hebben om de kaart van de app te personaliseren door er bewonerszones, parkeerplaatsen voor personen met beperkte mobiliteit en publieke parkings aan toe te voegen. Alle informatie van de app is nu ook op computer of tablet beschikbaar dankzij een nieuwe interactieve kaart: https://map.seety.co.

Seety is gratis beschikbaar op Android en iPhone: https://dl.seety.co

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top