Connect with us
woman-sunglasses

Studies

Cybersecurity op de goede weg

Cybersecurity op de goede weg

Het mag al eens goed nieuws zijn. Een onderzoek wijst op een positieve trend op vlak van online beveiliging. In 2018 hebben de bedrijven meer investeringen besteed aan cybersecurity dan de jaren tevoren. De security professionals stappen bovendien over naar een meer proactieve aanpak.

Verleden jaar vertoonden de investeringen in cybersecurity een stijging, terwijl de cybersecurity professionals een meer proactieve aanpak adopteerden. Een evolutie die aangestipt wordt door een onderzoek dat Cisco uitvoerde bij 3.200 verantwoordelijken voor cybersecurity in 18 landen.

Bijna de helft van de respondenten verklaarde in 2018 meer geïnvesteerd te hebben in beveiligingstechnologieën. Nog volgens het onderzoek besteden de bedrijven tegenwoordig meer aandacht aan de consolidatie van het aantal leveranciers van beveiligingsoplossingen.

In 2018 telde iets minder dan de helft van de ondervraagde bedrijven nog minstens 10 cybersecurity-leveranciers, tegenover vandaag slechts 37%. Dat is een positieve evolutie want, zoals het onderzoek aantoont, de bedrijven die minder verschillende beveiligingsproducten hebben, kunnen gemakkelijker de talrijke cyber-waarschuwingen beheren.

Iets meer dan 40% van de ondervraagden bevestigt meer dan 10.000 meldingen per dag behandeld te hebben, waarvan zij in de praktijk slechts de helft kunnen onderzoeken. Terwijl 60% van de respondenten meent dat het moeilijk is om de omvang van een dreiging te beoordelen, de effecten ervan te beperken en zich daarna te herstellen.

De "cybermoeheid" (of het opgeven van de strijd in virtuele modus) is dan ook in 2019 van bijna de helft teruggevallen naar 30%.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top