Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Zipcar gaat weg uit Brussel

Zipcar gaat weg uit Brussel

Het filiaal van Avis verhuist zijn wagens op 28 februari

Zipcar, dat een free floating systeem van deelauto`s aanbiedt, kondigde in een mail aan zijn klanten aan dat de dienst vanaf 28 februari 2019 niet meer beschikbaar zal zijn in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. "Alle huidige lidmaatschapscontracten zullen dus gedaan zijn" vanaf die datum, zo bevestigt het bedrijf. Het vermeldt tevens dat de klanten vanaf 28 februari geen wagens meer kunnen reserveren.

Deze aankondiging verbaast des te meer omdat het bedrijf meldde dat de gebruikscijfers gestegen waren. Zipcar kondigde immers, volgens de RTBF, aan dat het "zijn aantal klanten (in 2018) verdubbeld had tegenover 2017", met een stijging van het aantal trajecten met 75% in vergelijking met 2017.

Het bedrijf was in september 2016 begonnen met zijn activiteiten in de hoofdstad en zijn vloot bevatte bijna 250 wagens verspreid over een groot deel van de Belgische hoofdstad. De dekkingszone besloeg echter niet het noordwesten van het Gewest.

Het bedrijf gaat ook weg uit Parijs en Barcelona, een beslissing die genomen werd door zijn hoofdaandeelhouder, het autoverhuurbedrijf Avis. "De beslissing werd genomen na een regelmatige analyse van de operaties door ons moederbedrijf, Zipcar, dat zich tot missie gesteld heeft om innovatieve oplossingen op vlak van mobiliteit uit te rollen op markten waar wij duurzame diensten kunnen aanbieden aan onze klanten en een meerwaarde kunnen genereren voor onze medewerkers en onze aandeelhouders", zo legt het bedrijf uit in een persbericht aan het agentschap Belga.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top