Connect with us
woman-sunglasses

E-marketing

2018 volgens Google

2018 volgens Google

Voetbal, de verkiezingen en veranderingen… Google maakte de populairste zoekopdrachten van de Belgen in het voorbije jaar bekend. Opzoekingen die sterk gestegen zijn tegenover 2017.

Wat zijn de buzz-thema`s van ons land in 2018? Volgens Michiel Sallaets, Communications Manager van Google Benelux, is het antwoord daarop niet meer eensluidend. "Wanneer men alle zoekopdrachten bekijkt, dan tonen de trends duidelijk aan wat het land in de loop van het jaar beleefd heeft. 2018 was het jaar van de voetbal, van de verkiezingen en verschillende wendingen".

Concreet was de populairste zoekterm dit jaar "2018 World Cup". Wat spelers betreft onderscheidt Eden Hazard zich van zijn teamleden, gevolgd door Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne. Nog op sportgebied is het Nina Derwael, de turnster die een gouden medaille won, die bij de Belgen op de 9e plaatst staat, en de Tour de France behoort tot de 10 beste zoekresultaten in ons land.

Wat politiek betreft, hebben de gemeenteraadsverkiezingen ook de lijsten van het "Year in Search" beïnvloed. Dat vertaalt zich in het bijzonder in Google-zoekopdrachten zoals "Hoe elektronisch stemmen?" of "Hoe stemmen voor de gemeenteraad?". Tijdens de verkiezingen wilden de Belgen meer te weten komen over de politici. Theo Francken heeft veel van zich laten spreken, en staat dus op de eerste plaats van het klassement, gevolgd door Maggie De Block en Premier Charles Michel, die deze Top 3 afsluit.

2013 was ook een jaar vol met verrassende wendingen. Of het nu gaat om de verkiezingen, de politieke actualiteit of mensen in het nieuws… Zo werden er enorm veel zoekopdrachten uitgevoerd naar de onverwachte verdwijning van zangeres Maurane. En op een ander terrein heeft ook Stéphane Pauwels de nieuwsgierigheid van de internauten opgewekt.

Nog een ander terrein: de speelpasta "slime" (en hoe die te maken) was een hele buzz, net als het trendy videogame Fortinet. De waarde van een auto was ook een populaire zoekterm, net als internationale vedetten die in de loop van het jaar overleden zijn: Avicii, Stan Lee, Charles Aznavour, France Galle en Stephen Hawking.

Ook realityshows blijven de internauten fascineren: "Dancing with the Stars" blijft een van de populairste uitzendingen op Google, gevolgd door "Top Chef".

Voetbal, verkiezingen, veranderingen… Google heeft de populairste zoekopdrachten bekendgemaakt die de Belgen in het voorbije jaar uitvoerden. Opzoekingen die sterk gestegen zijn tegenover 2017.

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top