Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Amazon test het leveren per drone in België

Amazon test het leveren per drone in België

Een internationaal bedrijvenconsortium zal testen met drones uitvoeren op de Limburgse campus DronePort, zo weten onze collega`s van Retaildetail.be. Tot de leden van het consortium behoort ook internetgigant Amazon.

De campus DronePort, gelegen op de voormalige militaire luchthaven van Brustem (nabij Sint-Truiden), is een complex dat kantoren omvat, een incubator voor start-ups en een testzone. De leden kunnen er drones testen in gecontroleerde zones, zowel binnen als buiten. Men kan trouwens testen met drones combineren met vluchten met piloten.

DronePort zal zijn deuren volgende maand officieel openen. Het heeft al een samenwerkingsakkoord afgesloten met het consortium SAFIR, een groep nationale en internationale spelers in de drone-sector. SAFIR is de afkorting van `Safe and Flexible Integration of initial U-Space Services in a Real Environment`. Het focust zich op de activiteiten van drones in het lagere luchtruim, de `U-Space` genoemd. Tot de leden van dit consortium behoren onder andere Belgocontrol, Elia, de haven van Antwerpen, Proximus en Sabca. Het budget is voor 50% afkomstig van de partners zelf en voor 50% van EU-fondsen.

Amazon Prime Air, de afdeling die door de Amerikaanse gigant opgericht werd om drones te testen voor de levering van pakjes, maakt ook deel uit van het consortium. De e-tailer zal dus de levering van pakjes per drone gaan testen in Sint-Truiden. Voor België is dat een primeur, maar in het Verenigd Koninkrijk werden leveringen per drone al twee jaar geleden uitgetest Volgend jaar wil Amazon testen uitvoeren in een stedelijke omgeving, en wel boven Antwerpen.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top