Antwerpse start-up schept orde in de chaos van het flexwerken

De Antwerpse start-up CrewPlanner schept orde in de chaotische werkplanningen van horecabedrijven en evenementorganisatoren. In een sector waar onregelmatige uren de regel zijn, maakt een gloednieuw SAAS-platform flexibele tewerkstelling overzichtelijk. Bedrijven voegen zelf werknemers toe, en die geven zelf hun beschikbaarheden aan voor de projecten die in de pijplijn zitten. Gedaan met werkschema’s die last minute gaten vertonen of met loonberekeningen die in het honderd lopen.

post-image-3

Heel wat mensen klussen naast hun gewone dagtaak nog wat bij in de horeca om een extra centje te verdienen. Nu eens een uurtje op donderdagavond, dan weer drie uurtjes op zaterdagnamiddag, volgende week gewoon weer even niets. Al die flexibele krachten en uren zijn een administratieve nachtmerrie voor horecabedrijven en evenementorganisatoren, en maken werkschema’s en loonberekeningen bijzonder complex.

“CrewPlanner wil met zijn nieuwe SAAS-platform de administratieve rompslomp terugdringen”, legt oprichter Simeon Koets uit. “Via onze planningssoftware kunnen alle bedrijven die met flexibele arbeid werken zelf werknemers uitnodigen en toevoegen. Die medewerkers melden zichzelf aan op de app, ze zien welke projecten in de pijplijn zitten, en ze geven zelf aan voor welke projecten ze wanneer beschikbaar zijn. Werkgevers kunnen naadloos hun werkplanning voorbereiden en opvolgen, werknemers zijn zeker dat al hun uren geregistreerd zijn en dat ze loon naar werk krijgen.”


Het platform van CrewPlanner is gekoppeld met sociale secretariaten, leveranciers en de RSZ, maar ook met CRM-programma’s als Teamleader en met boekhoudsoftware zoals Exact. Het slimme algoritme merkt binnen de koppeling met Dimona en de RSZ fouten op, en stelt voor elke foutmelding een oplossing voor. “De regelgeving verandert voortdurend, het is niet evident voor bedrijven om dat allemaal bij te houden”, verduidelijkt Simeon Koets. “CrewPlanner zal bijvoorbeeld niet alleen signaleren wanneer een student het maximale aantal toegelaten uren heeft gewerkt, maar zal ook meteen suggereren om die student over te zetten naar een ander statuut waar hij nog wel extra uren in kan werken aan een voordelige en/of verlaagde werkgeversbijdrage.”

Werkgevers betalen een vaste abonnementsprijs voor CrewPlanner, die al begint bij 50 euro per maand. Ze mogen voor dat vaste bedrag een onbeperkt aantal werknemers inschrijven. Omdat CrewPlanner momenteel de enige onafhankelijke speler is op de Belgische markt, kan elke leverancier met het platform aan de slag. Een cateringbedrijf kan via het platform bijvoorbeeld de flexwerkers van meerdere interimkantoren inplannen. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android. 

 

Back to top button
Close
Close