Connect with us
woman-sunglasses

International

50 miljoen Facebook-accounts getroffen door beveiligingslek

50 miljoen Facebook-accounts getroffen door beveiligingslek

Facebook heeft vrijdag gemeld dat zijn ingenieursteam op 25 september een beveiligingslek ontdekt had, dat bijna 50 miljoen accounts trof. Het voegde eraan toe dat het nog niet had kunnen vaststellen of de accounts gekaapt werden of dat er toegang geweest was tot de informatie.

Het belangrijkste sociaal netwerk ter wereld voegde er in een persbericht aan toe dat het de beveiligingslek gecorrigeerd had en de autoriteiten verwittigd had. De hackers hebben misbruik gemaakt van een codeerfout in de functie "bekijk als", waarmee u kunt zien wat andere gebruikers zien als zij uw profiel bekijken. Het platform heeft in dit stadium de bron van de hack nog niet geïdentificeerd, en de impact ervan moet ook nog bepaald worden.

Als gevolg van deze aankondigingen heeft het Facebook-aandeel ongeveer 3% verloren op Wall Street. Het bedrijf heeft tijdens een telefonische conferentie verzekerd dat er geen wachtwoorden gestolen zijn en dat de krakers het lek niet gebruikt hadden om dingen te publiceren op de getroffen accounts.

"Vermits wij ons onderzoek nog maar net begonnen zijn, moeten wij nog vaststellen of deze accounts onopzettelijk gebruikt werden of dat informatie buitgemaakt werd", zo schrijf Facebook op zijn pagina. De kwetsbaarheid bestond sinds juli 2017 en werd op 25 september geïdentificeerd; het lek werd op donderdag 27 september hersteld, zo lichtte Facebook toe.

CEO Mark Zuckerberg onderlijnde dat er in dit stadium niets is dat erop wijst dat accounts gecompromitteerd werden. Hij verklaarde dat hij samenwerkt met het FBI rond dit incident.

Facebook heeft bij 50 miljoen accounts de toegang tot het platform gereset. En uit voorzorg ook nog eens bij 40 miljoen andere. Niet minder dan 90 miljoen gebruikers van het platform zullen dus opnieuw moeten inloggen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top