Connect with us
woman-sunglasses

People

Elon Musk vervolgd voor fraude

Elon Musk vervolgd voor fraude

De Amerikaanse beurswaakhond heeft een rechtszaak aangespannen tegen Elon Musk. Hij word ervan beschuldigd in augustus de beleggers misleid te hebben in een tweet. De CEO van Tesla had toen verklaard dat hij erover nadacht om de groep van de Beurs te halen.

De iconische baas van autobouwer Tesla, Elon Musk, wordt voor de rechter gedaagd door de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC. Die beschuldigt hem er namelijk van om in de maand augustus de beleggers misleid te hebben in een tweet, door te verklaren dat hij overwoog om de groep van de Beurs te halen.

De miljardair had eraan toegevoegd dat de financiering om deze operatie uit te voeren "veilig was", maar daar was niets van aan volgens de SEC, die aanstipt dat "valse en bedrieglijke verklaringen, evenals de tekortkomingen van Elon Musk tot grote verwarring en verstoring van de markt geleid hebben, die de beleggers nadeel berokkend hebben", aldus de tekst van de klacht die AFP kon inkijken.

Elon Musk had voor ophef gezorgd met deze tweet, die het aandeel deed stijgen. De groep had dit idee echter korte tijd daarna laten varen en het aandeel verloor daarop tot 30% van zijn waarde op de Beurs.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top