Connect with us
woman-sunglasses

International

Trump aan Apple: "Produceer in de VS"

Trump aan Apple: "Produceer in de VS"

Apple moet maar zijn producten in de Verenigde Staten vervaardigen, als het invoerrechten wil vermijden op producten afkomstig uit China, zo verklaarde Donald Trump zondag.

Apple verklaarde vrijdag dat een belangrijk deel van zijn producten, waaronder de Apple Watch, waarschijnlijk getroffen zou worden door de douanerechten die de Amerikaanse president wil heffen op bepaalde producten die uit China ingevoerd worden. De groep uit Californië vernoemde daarbij de iPhone niet.

De chef van het Witte Huis verklaarde diezelfde dag, toen hij aan boord was van het presidentieel vliegtuig Air Force One, dat zijn administratie klaar stond om bijkomend 267 miljard Chinese goederen te belasten, boven de reeds voorziene 200 miljard.

Donald Trump verklaarde zaterdag in een tweet dat "de prijzen van Apple zouden kunnen stijgen omwille van de enorme invoerrechten die wij misschien aan China gaan opleggen - maar er bestaat een eenvoudige oplossing, waarbij er NUL belastingen zouden zijn en zelfs een fiscale aanmoediging. Produceer uw producten in de Verenigde Staten in plaats van in China. Begin nu met het bouwen van nieuwe fabrieken". Apple wou hierop geen commentaar geven.

De technologiesector, die een groot aantal producten in China laat vervaardigen, is een van de grootste potentiële verliezers bij de invoerheffing die Donald Trump wil doorvoeren. "Onze vrees bij deze douanerechten is dat de Verenigde Staten het hardste getroffen worden, wat een daling van de Amerikaanse groei en van het concurrentievermogen met zich zou meebrengen, en hogere prijzen voor de Amerikaanse gebruikers," aldus het bedrijf uit Cupertino in haar brief.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top