Connect with us
woman-sunglasses

International

Apple overweegt om zijn eigen chips in de Mac te stoppen en niet die van Intel

Apple overweegt om zijn eigen chips in de Mac te stoppen en niet die van Intel

Apple voorziet om vanaf 2020 zijn Macs uit te rusten met zijn eigen chips, ter vervanging van de processoren die Intel levert, zo meldt Bloomberg maandag, dat zich baseert op bronnen dicht bij het dossier.

Apple is van plan om vanaf 2020 zijn Mac computers te voorzien van zijn eigen chips, ter vervanging van de door Intel geleverde processoren, aldus een rapport maandag van Bloomberg, dat zich baseert op bronnen dicht bij het dossier.

Deze informatie veroorzaakte een sterke daling van de koers van het Intel-aandeel op de Beurs van New York. Het verloor op GMT 8,34%.

Het project van Apple, dat de naam Kalamata meekreeg, is nog maar in een eerste ontwikkelingsfase, maar het kadert in een bredere strategie die Apple uitbouwt om zijn verschillende families toestellen nauwer en met vereenvoudigde interactie te laten samenwerken, aldus Bloomberg.

De onderlinge afhankelijkheid van de halfgeleiderfabrikanten en van fabrikanten van elektronische toestellen is een regelmatige bron voor betwistingen. Zo ligt Apple al meer dan een jaar in conflict met Qualcomm, omwille van beschuldigingen van patentenschendingen en misbruik van dominante positie.

Dit is opnieuw een zware slag voor Intel dat, net als veel van zijn concurrenten, nog altijd kampt met de Spectre en Meltdown beveiligingslekken die in januari onthuld werden.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top