Bancontact en Payconiq Belgium kondigen hun fusie aan

De twee specialisten in elektronisch betalen kondigden hun aanstaande fusie aan, die moet uitmonden in één enkel bedrijf: "Bancontact Payconiq Company". Doel van deze strategische toenadering: van mobiel betalen dé standaard maken bij digitale transacties.

post-image-3

Banconact Company en Payconiq Belgium (ING) hebben een fusieovereenkomst getekend, die op het einde van het tweede trimester van dit jaar concreet wordt.

Het nieuw Belgisch bedrijf zou nieuwe betaaloplossingen moeten aanbieden die in België en Europa toegankelijk zijn, waaronder "Payconiq by Bancontact", een mobiele app die de twee verenigt. In afwachting van de komst ervan zullen de twee huidige apps (de Bancontact en de Payconiq app) beschikbaar blijven. De Bancontact kaart zal ook blijven bestaan voor online betalingen en voor de `traditionele` betalingen in de winkel.

De fusie belooft het beste van twee werelden voor zowel gebruikers als handelaars. Ter herinnering, met Payconiq kan men met een mobiele toestel betalen, een smartphone, wanneer de bankrekening gekoppeld is aan de Payconiq app. Zowel in winkels als webshops betaalt de gebruiker door de QR-code te scannen en hij valideert zijn betaling door middel van zijn vingerafdruk of zijn PIN-code.

De handelaars van hun kant ontvangen de betaling via Payconiq onmiddellijk op hun rekening, zonder dat er een extra toestel nodig is zoals een betaalterminal.

Wanneer de fusie afgerond is, zullen 5 banken zich scharen achter het nieuwe Belgische bedrijf (AXA Bank, Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC), die allen aandeelhouders zijn van Bancontact Company. Belfius, ING en KBC zijn ook aandeelhouders van Payconiq Belgium.

Toch zullen de betaaloplossingen die na de fusie aangeboden worden, niet enkel voorbehouden zijn aan de klanten van deze vijf banken, maar voor iedereen open staan.

Het strategisch doel van de fusie: mobiele betalingen binnen het bereik brengen van àlle handelaars, ook wie tot nu toe geen elektronische betaling kon aanvaarden. En zo het einde van cash geld nog wat bespoedigen.

 

Back to top button
Close
Close