Connect with us
woman-sunglasses

International

Amazon neemt het smarthome-bedrijf Blink over

Amazon neemt het smarthome-bedrijf Blink over

Amazon verwerft IoT-toestellenbouwer Blink voor 90 miljoen dollar.

Amazon heeft 90 miljoen dollar uitgetrokken om Blink over te nemen, een producer van `smarthome` technologieën, aldus persagentschap Reuters. Het in 2014 opgerichte bedrijf liet zich financieren met een Kickstarter-campagne om een slimme beveiligingscamera te ontwikkelen die voorzien is van bewegingssensoren. Blink heeft ook een deurbel met internetverbinding op de markt gebracht en het werkt aan een beveiligingssysteem.

De kracht van Blink: het laag energieverbruik van de chip waarmee zijn slimme toestellen werken. De slimme beveiligingscamera`s brengen de beelden rechtstreeks over naar een smartphone en kunnen een volledig jaar werken op twee AA-batterijen. Alhoewel Amazon al gelijkaardige `smarthome` producten uitgebracht heeft, kan de technologie van Blink een meerwaarde betekenen. Cloud Cam en Amazon Echo werken momenteel immers op gewone stroom.

Blink past trouwen ook perfect in het Amazon Key project. Het bedrijf wil immers rechtstreeks kleine pakken bij de klanten thuis leveren. IP-camera`s en een slim deurslot zorgen voor de veiligheid.

Momenteel zijn de bestaande `smarthome` producten van Blink al compatibel met Amazon Alexa. Voorlopig zal het bedrijf nog producten onder zijn eigen merknaam uitbrengen, maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top