Wereldwijd onderzoek van Hootsuite en We Are Social naar het gebruik van het internet, sociale netwerken en het mobiele toestel

Hootsuite (platform voor het beheer van de sociale netwerken) en het agentschap We Are Social hebben op dinsdag 30 januari hun nieuwe onderzoek uitgebracht naar het wereldwijde gebruik van het internet, de sociale netwerken en het mobiele toestel. Dit onderzoek, waar marketeers erg naar uitkeken, behandelt alle aspecten van het huidig gebruik, zowel op wereldwijd als plaatselijk niveau.

post-image-3

Het nieuwe rapport 2018, uitgebracht door We Are Social en Hootsuite, meldt dat er nu wereldwijd meer dan 4 miljard mensen zijn die het internet gebruiken. Meer dan de helft van de wereldbevolking is nu verbonden met het internet, met meer dan een kwart miljard nieuwe gebruikers in 2017. Afrika is het continent dat de snelste groei aan internauten kende: meer dan 20% in een jaar tijd.

Wereldwijd domineert het hoofdplatform van Facebook nog altijd het landschap van de social media, met een groei van 15% in een jaar tijd, om begin 2018 een totaal van bijna 2,17 miljard gebruikers te bereiken. WhatsApp en Facebook Messenger gingen twee keer sneller vooruit dan het hoofdplatform van Facebook, met een groei van 30% op een jaar tijd.

En voor België…
Van de 7,5 miljoen Belgen die actief zijn op Facebook, telt men evenveel vrouwen als mannen. Bijna 510.000 gebruikers zijn ouder dan 65 jaar.

Facebook plaatst vier van zijn diensten in de Top 5 van de meest gebruikte sociale platformen in ons land: Facebook, Messenger, Instagram en WhatsApp. Waar de  basisplatformen van Facebook en YouTube gewoon standhouden, groeit Messenger (van 42% naar 52%), WhatsApp gaat van 30 naar 41% en Instagram van 26 naar 30%.

Nog volgens dit onderzoek brengen de Belgen per dag 1u34 door op de sociale netwerken. We leren tevens dat elk bezoek aan Facebook gemiddeld 16 minuten en 54 seconden duurt, tegenover ongeveer 10 minuten voor Twitter in België. En elk bezoek genereert 13,3 bekeken pagina`s, twee keer meer dan op Twitter.

Wil u het rapport volledig bekijken, dan is het hier te doen.
 

Back to top button
Close
Close