Connect with us
woman-sunglasses

Dossiers

Sheryl Sandberg, de nummer 2 van Facebook, kondigt in Brussel de prioriteiten van het sociaal netwerk voor 2018 aan

Sheryl Sandberg, de nummer 2 van Facebook, kondigt in Brussel de prioriteiten van het sociaal netwerk voor 2018 aan

De COO van Facebook was woensdag op tournée in Brussel. Eerbiediging van de privacy, de strijd tegen terroristische haatberichten en fake news zullen in 2018 de drie prioriteiten zijn van het sociaal netwerk.

Sheryl Sandberg, Chief Operations Officer en beheerder van het bedrijf Facebook, zei dit in Brussel tijdens een conferentie, georganiseerd door het bedrijf. Zij verzekerde dat Facebook werkt aan de verbetering van zijn technologie, en aan de rekrutering van nog meer personeel om haatberichten en "fake news" op te sporen en te verwijderen - onderwerpen die de politieke sfeer verleden jaar bewogen hebben. De COO van Facebook verklaarde: "Wij zullen dit soort content nooit helemaal kunnen verhinderen op het platform. Maar we kunnen wel de verspreiding ervan tegengaan".

Wat het verwijderen van haatberichten betreft heeft de Europese Commissie in elk geval recent de vooruitgang toegejuicht die door de verschillende sociale netwerken (inbegrepen Facebook) gemaakt werd. "99% van de content met betrekking tot IS of Al-Qaeda wordt verwijderd vooraleer die ook maar gezien wordt", aldus een tevreden Sheryl Sandberg. Het bedrijf is echter niet van plan om hier te stoppen en wil een database aanleggen van problematische trefwoorden zodat geen enkele twijfelachtige inhoud ook maar door iemand gezien wordt.

Een ander hot topic: gegevensbescherming. Terwijl de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) nadert, en data maar blijven aangroeien "zal vertrouwelijkheid een steeds belangrijker onderwerp worden". Het bedrijf zegt klaar te zijn om kleine en middelgrote bedrijven te helpen om zich in regel te stellen met deze nieuwe wetgeving.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top