Connect with us
woman-sunglasses

International

Facebook opent opleidingscentra in Europa en investeert in Frankrijk

Facebook opent opleidingscentra in Europa en investeert in Frankrijk

Facebook heeft maandag de opening aangekondigd van drie nieuwe centra in Europa, gewijd aan het leren van digitale vaardigheden. Het belangrijkste sociale netwerk verbindt zich er namelijk toe om in de volgende twee jaar een miljoen mensen op te leiden.

De Amerikaanse gigant, die geconfronteerd wordt met beschuldigingen als zou hij laks optreden in de strijd tegen haatspraak en de verspreiding van nepnieuws, heeft toegelicht dat hij dergelijke centra zou oprichten in Spanje, Polen en Italië. Facebook maakt ook gewag van zijn voornemen om 10 miljoen euro te investeren in Frankrijk via zijn onderzoekscentrum naar artificiële intelligentie.

"De mensen vrezen dat de digitale revolutie sommigen in de kou laat staan. Wij willen er zeker van zijn dat wij in digitale vaardigheden investeren, zodat wij de mensen de nodige competenties geven om ten volle te kunnen deelnemen aan de digitale economie", zo verklaarde Sheryl Sandberg, COO van Facebook, aan Reuters.

Zij maakt deel uit van de 140 bestuurders van de grootste bedrijven ter wereld die Emmanuel Macron en de Franse regering zullen ontmoeten in het Kasteel van Versailles om er te praten over tientallen investeringsprojecten.

Van zijn kant heeft Elliot Schrage, directeur communicatie en public relations bij Facebook, voor de Facebook-groep gepleit in Duitsland. Zondag, tijdens een jaarlijkse conferentie in München over de technologiesector, heeft hij zijn excuses aangeboden voor het gebrek aan inspanningen die in het verleden gedaan zijn door het sociale netwerk dat meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers telt wereldwijd.

De door Facebook aangekondigde projecten voor Europa komen er op een tijdstip dat de Commissie zich opmaakt om voorstellen te doen voor de belasting van de digitale giganten. De "GAFA" (Google, Apple, Facebook en Amazon) liggen in het vizier van Brussel - zij worden er regelmatig van beschuldigd om in Europa aan fiscale optimalisatie te doen.

De Europese Unie heeft de noodzaak onderstreept om de digitale vaardigheden van zijn burgers te verbeteren om zo de werkloosheid te laten dalen en Europa toe te laten om zijn eigen technologiereus te creëren. Facebook heeft al opleidingscentra geopend in landen als Nigeria en Brazilië.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top