Connect with us
woman-sunglasses

International

Google werkt samen met Tencent om zich in China te ontwikkelen

Google werkt samen met Tencent om zich in China te ontwikkelen

Het Alphabet-filiaal Google heeft een licentieovereenkomst afgesloten met Tencent Holdings, met de bedoeling om zich in China te ontwikkelen waar tal van zijn producten, zoals zijn online winkel Play, zijn zoekmachine en zijn mailapplicatie Gmail door de overheid geblokkeerd worden.

De Amerikaanse gigant heeft al gelijkaardige akkoorden gesloten met Samsung Electronics, LG Electronics en Cisco Systems, maar het partnerschap met Tencent is het eerste met een groot Chinees technologiebedrijf. Google had in het verleden verklaard dat dergelijke akkoorden waarborgen bieden tegen mogelijke claims van vermeende inbreuken op intellectuele-eigendomsrechten.

Het akkoord dat afgesloten is met Tencent, de Chinese nummer één in games en sociale netwerken, betreft een brede waaier producten en opent de weg naar een toekomstige samenwerking in de technologiesector, zo verklaarde Google vrijdag, zonder de financiële voorwaarden van de operatie bekend te maken.

Tencent is de eigenaar van WeChat, een messaging, betaal- en social media app die bijna een miljard gebruikers heeft. Het bezit eveneens een van de populairste app winkels van het land en host de voornaamste games- en streamingplatformen van het land.

"Door samen te werken aan akkoorden zoals het huidige, kunnen technologiebedrijven zich concentreren op het creëren van betere producten en diensten voor hun gebruikers", zo verklaarde Mike Lee, verantwoordelijke voor patenten bij Google.

Verleden jaar zei Google dat het zijn aanwezigheid op de Chinese markt wou versterken, met onder andere de opening ter plaatse van een onderzoekslaboratorium naar artificiële intelligentie en de lancering van een versie van zijn vertaalapp.

De Amerikaanse groep kondigde deze maand aan dat hij geïnvesteerd had in Chushou, een Chinese real time gaming app die diensten aanbiedt te vergelijken met die van de videoapp YouTube van Google.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top