Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

The VEX maakt virtual reality toegankelijk voor iedereen

The VEX maakt virtual reality toegankelijk voor iedereen

J Square Studio, een jonge Belgische start-up, heeft in Louvain-la-Neuve "The VEX" geopend, een van de eerste virtual reality centra van ons land. Een gelegenheid om deze technologie van de toekomst te testen via ludieke virtuele ervaringen, en dat aan een democratische prijs.

J Square Studio, een start-up die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van virtuele realiteit (VR) en opgericht werd door vier jonge ondernemers, heeft "The VEX - Virtual Experiences" geopend, een VR-entertainmentcentrum van de nieuwste generatie.

The VEX wil voor iedereen toegankelijk zijn. De prijzen schommelen tussen 5 en 20 euro per persoon, afhankelijk van de gekozen formule. De bezoeker die een `Room` reserveert in The VEX krijgt een private kamer waarin zich één tot vier virtual reality headsets bevinden. Zodra hij de helm opzet wordt de bezoeker ondergedompeld in een virtuele wereld waar hij zich kan verplaatsen en interageren. De mogelijkheden zijn onbeperkt, gaande van het ontdekken van afgelegen gebieden, in de oceaan duiken, zombies bevechten tot een ruimteschip besturen. Dat zijn allemaal ervaringen die nu al mogelijk zijn in The VEX.

Tijdens hun sessie kunnen de bezoekers kiezen uit alle beschikbare ervaringen en kunnen zij op elk moment naar een andere ervaring overschakelen. Alle ervaringen in The VEX worden omkaderd door ervaren gidsen die de gebruikers begeleiden bij de keuze van hun ervaringen.

Momenteel zijn er drie soorten ervaringen mogelijk in The VEX. De Special Room is gewijd aan het in groep ontdekken van virtual reality. Hierbij kan één persoon de virtuele wereld betreden terwijl de andere deelnemers via joysticks communiceren met de ontdekkingsreiziger. De Arcade Box richt zich tot aparte spelers en kleine groepen; zij kunnen alleen of met twee nieuwe, aangepaste ervaringen beleven in sessies van 30 minuten. En bij de Multi Room tot slot kunnen vier tot acht spelers tegelijkertijd deelnemen aan hetzelfde avontuur en met elkaar interageren. Alle ruimtes bieden de mogelijkheid om het virtuele avontuur van de bezoeker te volgen via een scherm dat de actie heruitzendt.

Buiten het VR-centrum die nu geopend werd voor het grote publiek, beschikt het jonge bedrijf over een ontwikkelingsstudio die gespecialiseerd is in opleiding en architecturale oplossingen voor virtual en augmented reality. Voor de toekomst wil The VEX zich verder uitbreiden op het Belgisch grondgebied en zijn aanbod versterken met nieuwe technologieën zoals rijsimulatoren of steeds innovatievere nieuwe ervaringen.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top