Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Belgische scale-up Proxyclick haalt 3 miljoen euro op

Belgische scale-up Proxyclick haalt 3 miljoen euro op

De Brusselse software-uitgever Proxyclick kondigt een fondsenwerving aan voor een bedrag van 3 miljoen euro. Deze investeringsronde werd geleid door JOIN Capital.

Proxyclick, dat in 2010 opgericht werd door Grégory Blondeau en Laurent Parmentier, heeft een app ontwikkeld om bezoekers in het bedrijf te verwelkomen. Het platform voegt rechtstreeks vanuit de elektronische agenda de namen toe van de mensen die uitgenodigd zijn voor een ontmoeting. Zodra zij in de lokalen aankomen registreren de bezoekers zich op een iPad, om hun komst te melden. Een sms, een mail of een Slack of Skype boodschap wordt verzonden om de andere leden van het team te verwittigen.

Naast deze meldingstool biedt de app nog andere functies. Zo kunnen de leden van het team een foto ontvangen van hun bezoekers, hen de WiFi-code meedelen via sms of een toegangsbadge voor hen laten drukken. En er zijn nog nieuwe updates van de app onderweg. Die zouden dan onder andere gelaatsherkenning mogelijk moeten maken op eenvoudig voorleggen van een identiteitskaart, om zo de identiteit van de persoon te valideren. Er wordt ook gewerkt aan een marketplace, een soort App Store, voor een betere interface tussen de app en tools zoals Salesforce of Slack.

Proxyclick heeft naar eigen zeggen 10 miljoen bezoeken georganiseerd. Het mag o.a. Airbnb tot zijn klanten rekenen, dat de dienst gebruikt bij zijn moederbedrijf, naast l`Oréal, Danone, Bosch, Audi en PepsiCo. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel en New-York.

Met het opgehaalde geld wil Proxyclick zijn commerciële ontwikkeling versnellen. "Wij zijn ons ervan bewust dat er wereldwijd een zeer sterke vraag is", vertelt Grégory Blondeau, voorzitter en oprichter van het bedrijf. Op lange termijn wil de scale-up bedrijven geïntegreerde en slimme ervaringen bieden, die toegangscontrole combineren met CRM, beheer van vergaderzalen, navigatie in gebouwen, parkingbeheer, enz.

Grégory Blondeau gaat verder: "Onze visie op lange termijn is de bezoeker ergens laten aankomen zonder een frustrerende procedure te moeten doorlopen. De parking herkent de auto, de toegangscontrole gaat open, u neemt de lift rechts, u hebt toegang tot het Wifi-netwerk en de navigatie binnenin het gebouw leidt u naar de juiste conferentiezaal, waar uw favoriete drank en uw contactpersoon op u wachten - dit alles op intelligente en geïntegreerde manier".

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top