Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De Waalse FinTech Digiteal door de NBB bevestigd als betaalinstelling

De Waalse FinTech Digiteal door de NBB bevestigd als betaalinstelling

Teal IT nv, dat onder de handelsnaam Digiteal opereert, wil alle processen rond het beheer en betalen van facturen vereenvoudigen voor bedrijven en burgers, en dit op Europese schaal.

Al vele jaren is het beheren en betalen van facturen weinig veranderd, is het complex en niet aangepast aan de behoeften van de burgers. Digiteal, een Belgische FinTech die in Mont-Saint-Guibert gevestigd is, heeft zich daarom tot taak gesteld om deze processen te optimaliseren en vereenvoudigen, zowel voor de opstellers van facturen als voor burgers… en dit in heel Europa. Om deze taak zo efficiënt mogelijk te realiseren heeft Digiteal van de Belgische Nationale Bank (BNB) op 31 oktober jongstleden de erkenning verkregen als betaalinstelling.

Dankzij zijn platform voor centralisatie, beheer en betaling van elektronische facturen biedt de startup een efficiënt alternatief voor traditionele kanalen (papier, e-mail, enz.) dat toegankelijk is voor bedrijven, ongeacht hun omvang (van zelfstandige tot multinational).

Voor het betalen biedt de startup innovatieve oplossingen, die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in mobiele toepassingen, websites, e-mails of zelfs papier (QR-code). Zo kan de klant in alle veiligheid betalen door simpelweg een pincode te gebruiken.

Cedric Nève, oprichter van Digiteal, legt uit: "De persconferentie van 14 november kondigt de officiële lancering aan van Digiteal en diens pilootfase. De burgers zullen een melding krijgen op hun smartphone, en kunnen met één click betalen. Zij zullen ook de betaling van terugkerende facturen kunnen uitbesteden, terwijl zij toch de controle erover behouden. Dankzij deze eenvoud zullen onze gewoonten veranderen!"

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top