Connect with us
woman-sunglasses

International

Softbank investeert 10 miljard in Uber

Softbank investeert 10 miljard in Uber

SoftBank Group heeft dinsdag aangekondigd dat het een investering plant in Uber Technologies, maar voegt eraan toe dat er in dit stadium nog geen definitief akkoord gevonden is.

"Indien de modaliteiten voor de prijs van het aandeel en een minimum aantal aandelen niet bevredigend zijn voor SoftBank Group, dan is het mogelijk dat de investering niet doorgaat", meldt de groep in een persbericht.

De Amerikaanse specialist in transportvoertuigen met chauffeur meldde deze week dat er vooruitgang geboekt was met zicht op een akkoord met SoftBank en Dragoneer Investment Group, dat volgens bronnen dichtbij het dossier 10 miljard dollar (8,6 miljard euro) zou kunnen bedragen.

SoftBank en Dragoneer leiden een groep beleggers die 1 tot 1,25 miljard dollar willen investeren en tot 17% van de aandelen willen kopen die in handen zijn van de aandeelhouders en personeelsleden van Uber. Er werd vooruitgang geboekt na het ondertekenen van een non-agressie pact tussen de medeoprichter van Uber, Travis Kalanick, en venture capital onderneming Benchmark Capital.

Dit Japanse conglomeraat heeft al massaal geïnvesteerd in car sharing startups zoals Didi in China en Ola in India, om zo vorm te geven aan de toekomstvisie van zijn oprichter, Masayoshi Son, die vertrouwt op artificiële intelligentie en onderling verbonden toestellen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top