Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Maak kennis met de winnende start-ups van de KIKK Belfius Start-ups Awards

Maak kennis met de winnende start-ups van de KIKK Belfius Start-ups Awards

Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben KIKK en zijn 6 partners, actief op het domein van start-ups, verleden vrijdag 3 november jonge Waalse en internationale bedrijven bekroond.    

Deze digitale awards, made-in Wallonië en georganiseerd in het kader van het KIKK Festival, belonen de meest innovatieve digitale start-ups, door hen een prijs, een kwaliteitslabel en betere zichtbaarheid te geven. De inzet: 5 prijzen met een totale waarde van €70.000.

De jury bestond dit jaar uit Béatrice de Mahieu (serial onderneemster en strategisch consultante), Pierre Rion (serial ondernemer en voorzitter van de Waalse Digitale Raad), Guy Van Passchen (Project Manager Noord-Amerika en Digital Expert - AWEx), Stéphanie Fellen (Oprichtster en CEO van Made & More), Philippe Dedobbeleer (Head of product management Marketing public & corporate banking - Belfius), Gérôme Vanherf (COO Leansquare and Co-Founder Wallifornia Music Tech), André Blavier (Communication Manager, Digitaal Agentschap), Christophe Demain (Chief Investment Officer, Belfius Insurance) en Gilles Bazelaire, Directeur van het Kikk Festival.

PRIJS VAN DE DIGITALE START-UP - €10.000
Bekroont de creatiefste start-up die actief is in het digitale domein en bewezen heeft een groot potentieel te bezitten voor economische ontwikkeling. Uitgereikt door Digital Wallonia en Belfius.
Winnaar: MySkillCamp
De start-up ontwikkelt een learning hub die drie tools bevat, om het opleidingsparcours in blended learning en digital learning uit te werken. Studio, voor het creëren van de trajecten, Camp voor beheer en organisatie, Marketplace om content uit de digitale rekken te kiezen.

PRIJS VAN DE WAALSE START-UP - €7.500
Bekroont de meest innovatieve Waalse start-up, een initiatief van het Waalse investeringsfonds voor de digitale start-ups W.IN.G.
Winnaar: ALX Systems
Start-up actief in het exploiteren van drones. Hij biedt een complete oplossing aan waarmee men snel intelligente toepassingen kan creëren voor drones, robots en andere randapparatuur.
Er zijn veel toepassingsgebieden: automatisch zoeken naar vermiste personen, beveiliging van een zone, onderscheppen van drones, het gebruik van camera`s om menselijke aanwezigheid op te sporen…
Favorieten: Oncomfort en Wallonie en poche

MAKER PRIJS - €5.000
Bekroont een innovatief project of dienst afkomstig van een hub of FabLab, uitgereikt door Kikk Festival.
Winnaar: WattsOnyou
Wattsonyou is een project van Colienne Demain, dat een technologie wil ontwikkelen waarmee men de hitte kan aanwenden, uitgestraald door het menselijk lichaam, om voorwerpen van elektriciteit te voorzien. De eerste toepassing is een voorhoofdlamp, die "WattLight" genoemd wordt.
Favorieten: Sunslice en Big boys system

TECH MUZIEK PRIJS - €5.000
Bekroont de meest innovatieve start-up op vlak van muziek, uitgereikt door Wallifornia Music Tech.
Winnaar: MOD Devices (Mod Duo)
De oprichter van MOD Devices, Gianfranco Ceccolini, had een droom: een pedaal met verschillende effecten, die ook voortdurend nieuwe effecten zou hebben, zonder op de scène beroep te moeten doen op een computer en met een geluidskwaliteit die ook de audiofielen tevreden kan stellen. Hij gaf zijn job als ingenieur op en begon aan dit project te werken in zijn stad, São Paulo, waar hij zijn eerste product lanceerde: de MOD Quadra. Na een succesvolle campagne op Kickstarter en een verhuis naar Berlijn, waar hij onderdak kreeg bij de fabrikant van elektronische onderdelen Schleicher, is MOD Devices nu bekend voor de MOD Duo, het eerste digitale platform ontworpen voor de scène.
Favorieten: Axoloti, DUO

PRIJS WALLONIA EXPORT - 5 vouchers van €10.000
Bekroont de start-ups die volwassen genoeg zijn om aan export te denken, door hen gratis laten deelnemen aan een AWEX-beurs (CES, Mobile, GDC, Viva Tech, …) of een consultancy aan te bieden bij een specialist in buitenlandse handel, erkend door AWEX of een consultancy van de Hubs Digital Wallonia International en dit voor 5 start-ups!
Winnaars
Abrakam
Studio voor de ontwikkeling van videogames. Haar belangrijkste doel is het ontwikkelen en commercialiseren van het videogame Faëria, een 100% zelfstandig game, en daarna kapitaliseren op de verworven technologieën en de opgebouwde community, om andere videogames in het universum van Faëria te ontwikkelen.
Osimis
Osimis heeft zich tot doel gesteld de toegang tot (medische) beeldvorming eenvoudig, efficiënt en economisch te maken door het gebruik van open source software. Osimis biedt integratiediensten aan voor de Orthanc software, ontwikkeling op maat en opleidingen.
Phasya
De start-up ontwikkelt software voor het opsporen van slaperigheid, en voor eye tracking, bestemd voor de sectoren research, gezondheid, transport en de industrie, om de gezondheid en veiligheid zo te verbeteren. Phasya heeft ook een bril ontwikkeld om het oog aan hoge snelheid te filmen.
Selinko
Een start-up die aan elk product een digitale identiteit geeft, door er een NFC chip in te integreren, en zo te verbinden met het Internet of Things. Met deze identiteit kan aan merken een authenticatie-oplossing geboden worden, detectie van grijze markten, naast marketing diensten die het engagement van de gebruikers kunnen verhogen.
ThingsPlay
Van het verzamelen van data tot het integreren ervan in applicaties, Thingsplay neemt het beheer ervan op zich, het transport, de beveiliging en de verwerking van alle industriële data, dankzij het internet of things. Het beheersplatform bevat alle tracking en management tools voor connected toestellen.
Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top