Connect with us
woman-sunglasses

Market news

StepStone ontwikkelt het Bedrijfsprofiel, een multimediaplatform voor werkzoekenden

StepStone ontwikkelt het Bedrijfsprofiel, een multimediaplatform voor werkzoekenden

Wanneer alle relevante informatie en details over een bedrijf op één platform verzameld worden, krijgen werkzoekenden de kans om achter de schermen te kijken van dat bedrijf. Met deze nieuwste aanpak laat jobplatform StepStone zich inspireren door andere succesvolle internetspelers zoals Amazon en Bol.com.

In 2016 voerde StepStone een studie uit die peilde naar de verwachtingen van werkzoekenden. Daaruit bleek dat 80% van hen eerst informatie opzoekt over het loon, de voordelen, de missies, de waarden, de bedrijfscultuur en de flexibiliteit van een bedrijf nog vóór ze solliciteren voor een vacature. Een even groot percentage zou zelfs een jobaanbieding afslaan als ze zich niet konden identificeren met de werkgever. 

Daarom ontwikkelde StepStone het Bedrijfsprofiel: een multimediaplatform met alle relevante informatie voor mensen die willen solliciteren voor een job. StepStone baseerde zich daarvoor op het duidelijk vastgelegde aankoopproces van platformen zoals Amazon en Bol.com en wil zo beantwoorden aan een van de grootste behoeften van werkzoekenden vandaag. 

“Enerzijds is het doel om meer inzicht en transparantie te bieden aan werkzoekenden, zodat ze minder stress ondervinden tijdens hun zoektocht naar de organisatie die het best bij hen past. Anderzijds willen we meer steun bieden aan recruiters die op zoek zijn naar het beste talent voor hun bedrijf”, vertelt Kim Claesen, Customer Experience Manager bij StepStone.

Recruiters kunnen ook meer inzicht bieden in het aanwervingsproces: hoelang duurt de volledige procedure? Hoeveel sollicitatiegesprekken zijn er? Hoe snel kan je een antwoord verwachten? Dat moet frustratie voorkomen bij de kandidaten, die teleurgesteld zijn wanneer ze geen feedback krijgen na hun sollicitatie – iets wat bovendien een bijzonder negatieve impact heeft op het imago van het bedrijf. 

Het Bedrijfsprofiel biedt bovendien de mogelijkheid voor kleinere of minder bekende bedrijven om hun werkgeversimago te versterken en de aandacht te trekken van geschikt talent. 

“Met het Bedrijfsprofiel blijven we verder inzetten op het vinden van de perfecte match tussen kandidaten en werkgevers. Maar intussen zitten er reeds nieuwe projecten in de pijplijn om verder in deze richting te gaan”, verklaart Rik Hülser, algemeen directeur bij StepStone. “In de nabije toekomst zullen we werknemers de kans geven hun indrukken over hun huidige en vorige werkgevers te delen. Die beoordelingen zullen wel eerst nauw gecontroleerd worden door StepStone zelf om ongefundeerde of onconstructieve beoordelingen te vermijden. We zijn er echter van overtuigd dat als werkzoekenden toegang hebben tot grondigere informatie, de recruiters relevantere sollicitaties zullen ontvangen. Dat is de sleutel van ons belangrijkste bedrijfsdoel: kandidaten helpen te solliciteren voor de juiste job en bedrijven helpen het beste talent te vinden voor hun vacatures”, besluit Rik Hülser. 

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top