CEO van Samsung kondigt zijn ontslag aan

Na 32 jaar dienst bij Samsung, meent Kwon Oh-hyun dat hij zijn plaats moet afstaan aan een nieuwe kopman.

post-image-3

De 64-jarige Kwon, de nummer twee van de Samsung-groep en een van de mensen die mee het succes van de groep gemaakt hebben, kondigde vrijdag zijn ontslag aan. Buiten zijn functie als Voorzitter van de beheerraad, leidt hij ook de afdeling onderdelen -die ook de geheugens bevat- en het segment schermen, de meest winstgevende afdeling van het bedrijf.

In een persbericht zegt Kwon Oh-hyun dat het tijd geworden is om "vanop een nieuwe basis terug te vertrekken, met een frisse geest en een verjongde directie". Na vijf jaar in de algemene directie zou Kwon zijn mandaat als voorzitter van de beheerraad, dat maart 2018 ten einde loopt, tot op het einde moeten vervullen. Hij zal zijn andere functies trouwens ook niet meteen opgeven. Het merk heeft elk commentaar geweigerd over het tijdschema van zijn opvolging.

Deze opzeg zorgt voor nog wat meer opschudding bij de directie van Samsung, die toch slecht in haar vel zat na de veroordeling in januari 2017 van Jay Y. Lee. Deze man, die eigenlijk als de natuurlijke opvolger van het bedrijf beschouwd was, werd toen namelijk tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor corruptie en verduistering.

Gelukkig lijken deze problemen geen effect te hebben op de zaken zelf. De Zuid-Koreaanse gigant heeft vrijdag ook aangekondigd dat hij zijn winst in het derde trimester verdrievoudigd heeft, dankzij de dynamiek van de sector fabricatie van geheugenchips, die de marges aangedikt heeft. Volgens Samsung Electronics zou de bedrijfswinst rond de 14.500 miljard won bedragen (10 miljard euro). Het omzetcijfer van zijn kant is jaar op jaar met 29,7% gestegen tot 62.000 miljard won, terwijl de analisten 62.100 miljard voorzien hadden.

Back to top button
Close
Close